Картопля-гармошка в духовці: і ситна вечеря, і гостям подати не соромно

Картопля-гармошка в духовці – прекрасне страва як для сімейної вечері, так і для святкових посиденьок. Мало того, що картопля за цим рецептом виходить дуже смачною, так ще й готувати її простіше простого.

Необхідні інгредієнти

  • 250 г сала
  • 6-7 картоплин
  • 4-5 зубчиків часнику
  • чорний мелений перець за смаком
  • спеції за смаком
  • соняшникова олія
  • сіль за смаком
  • кріп

Картопля-гармошка в духовці: як приготувати ситну вечерю

Спочатку потрібно почистити, помити і нарізати картоплю. Робимо акуратні надрізи в картоплинах, не прорізаючи до кінця.

Щоб сало легше нарізати, кладемо його попередньо в морозильну камеру на 30-40 хвилин. І нарізаємо тонкими пластинками. Потім скибочки вставляємо в кожен розріз в картоплинах.

Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо Картоплю з салом. Солимо, перчимо і посипаємо улюбленими спеціями. Часник пропускаємо через прес і рівномірно розподіляємо по картоплі. Після цього накриваємо форму фольгою і відправляємо в розігріту духовку до 190 градусів на годину.

Через годину знімаємо фольгу і відправляємо знову запікатися на 10 хвилин, щоб картопля зверху підрум’янилася. Потім дістаємо, посипаємо подрібненим кропом і подаємо на стіл.

Дуже смачно, поки страва гаряча, посипати її натертим твердим сиром.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: