Картопля з фрикадельками, сиром і помідорами в духовці

Смачні картопляні човники з м’ясними фрикадельками, сиром і помідорами, запечені в духовці. Така страва виглядає красиво і святково.

Необхідні продукти:

  • Картопля (велика) – 5 шт. (1 кг)
  • Фарш (будь-який) – 500 г
  • Сир – 80 г
  • Помідори черрі – 5 шт.
  • Томатний соус – 50 г
  • Сіль, чорний перець – за смаком
  • Прованські трави – 1/2 ч. k.
  • Кріп (свіжий) – для прикраси

Покроковий процес приготування:

Картоплю очищаємо і розрізаємо вздовж навпіл. Знизу на кожній половинці зрізаємо денце, щоб картопля була більш стійкою. У кожної картоплі робимо поглиблення за допомогою столової або чайної ложки.

Підготовлену rартоплю перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Як тільки вода закипить, знімаємо каструлю з вогню і зливаємо воду.

Фарш солимо за смаком, додаємо сухі прованські трави і чорний мелений перець. Перемішуємо. Я використовую телячий фарш, але також можна взяти фарш з будь-якого іншого м’яса.

З підготовленого фаршу скаnуємо фрикадельки, розміром трохи менше волоського горіха.

Сир натираємо на дрібній тертці. Помідори черрі розрізаємо навпіл.

Дно форми для випічки змащуємо олією, викладаємо половинки картоплі і солимо їх на смак.

У поглиблення картопляних човників насипаємо тертий сир. На сир кладемо по три фрикадельки. Зверху фрикадельки змащуємо томатним соусом. Посипаємо тертим сиром і кладемо зверху половинку помідора, зрізом вниз. Замість помідорів чері можна використовувати кружечки звичайних помідорів.

Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35 хвилин.

Готові картопляні човники прикрашаємо дрібно нарізаним кропом і подаємо до столу. Смачного!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: