Хто не пробував такі кавуни – спробуйте! Не пошкодуєте! Готуються легко і швидко за цим рецептом, а смак ні з чим не порівнянний!
Складові:
- Кавун – 1,5 шт.
- Перець гострий стручковий – 2 шт. (6 нарізаних кілець на кожну банку)
- Лавровий лист – 1 шт. на кожну баночку.
- Часник – по 2 зубчики часнику на кожну банку.
- Перець горошком – по 5 шт. на 1 банку.
Маринад на 1 літр води:
- Сіль – 1 ст. ложка.
- Оцтова есенція 70% – 1 ч. Ложка на одну 2-ух літрову банку.
- Цукор – 4 ст. ложки.
Кавуни на зиму, покроковий процес приготування
Я використовувала 2-ух літрові банки.
1. У кавуна очистити зелену шкірку, залишити тільки білу. Потім нарізати кавун товщиною приблизно 1,5 см.
2. Банки простерилізувати. На дно кожної баночки відправити 1 лавровий лист, 6 шт. нарізаних кружалець гострого перцю, 5 шт. перцю горошком, 2 зубчики часнику. Потім приступити до укладання кавуна в банки.
3. Крутим кип’ятком залити банки з кавунами, накрити кришками і залишити на 20 хвилин.
4. Через зазначений час з банок злити всю воду в каструлю. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Потім цю воду знову розлити по банках і залишити на 20 хвилин.
5. Маринад. Через зазначений час злити воду назад в каструлю і поставити на вогонь. На 1 літр маринаду додати 1 ст. ложку солі, 4 ст. ложки цукру і довести до кипіння.
6. У кожну банку (2-ух літрову) налити 1 ч. ложку оцтової есенції 70%. Залити готовим маринадом. Банки закатати кришками. Перевернути догори дном і огорнути ковдрою до повного охолодження.