Хліб більше не купуйте! Готую булочки на сковороді

Булочки на сковороді за смаком нагадують булочки для хот-догів, вони довго залишаються свіжими і м’якими. Булочки прекрасно замінюють хліб до сніданку чи обіду.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко – 80 мл;
  • яйця – 1 шт;
  • вода – 80 мл;
  • борошно – 350 – 400 г;
  • цукор – 1 ч.л;
  • сіль – половина ч.л;
  • дріжджі сухі – 5 г;
  • олія рослинна – 30 г.

Теплу воду змішуємо з теплим молоком, рослинною олією, яйцем, сіллю і цукром, перемішуємо.

Борошно просіваємо, половину змішуємо з дріжджами і висипаємо в рідку масу. Перемішуємо і додаємо решту борошна і вимішуємо тісто. Накриваємо його плівкою і залишаємо в теплому місці на 1.5 години.

Робочу поверхню посипаємо борошном і вимішуємо тісто. Скачуємо ковбаску з тіста і ділимо її на 6 частин. Кожну розкатуємо в коржик, який звертаємо в трубочку, добре защипуючи краї. Накриваємо їх рушником і залишаємо на 30 хвилин.

У сковороді розігріваємо олію, викладаємо булочки, накриваємо кришку і печемо на одній стороні 7 хвилин і на другій стороні 7 хвилин. Вогонь повинен бути невеликим.

Зовні булочки виходять з хрусткою скоринкою, а всередині дуже м’які і повітряні.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: