Хочеш смаж, хочеш випікай. Повітряні пиріжки з незвичайною начинкою: смачніше не пробувала

Ніжне, сирне тісто виходить дуже повітряним і пишним, а густа, ароматна, вишнева начинка робить їх просто розкішним частуванням. Начинку ви можете робити будь-яку, на свій смак.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • молоко тепле, 150мл;
  • дріжджі живі, 15 г чи сухі, 3 ч.л;
  • сир домашній нежирний 200 г;
  • сіль дрібку;
  • жовтки, 2 шт.;
  • цукор, 3 ст. л;
  • вершкове масло, 100 г;
  • борошно, близько 3.5 склянки.

Для приготування начинки необхідно:

  • вишня без кісточок 3.5 склянки;
  • цукор, 4 ст. л;
  • крохмаль кукурудзяний чи картопляний, 1 ст.л.

Процес приготування

З цього обсягу продуктів виходить 24 стандартні пиріжки.

У теплому молоці розчиняємо цукор та дріжджі.

Сир перемішуємо з сіллю та жовтками, цукром, розм’якшеним вершковим маслом до однорідності.

Змішуємо дріжджову масу з сирною та перемішуємо.

Борошно просіюємо і більшу частину всипаємо в основу, вимішуємо.

Решту борошна висипаємо на стіл і викладаємо тісто, вимішуємо.

Накриваємо тісто та залишаємо на 1 годину у теплому місці. Цукор змішуємо із крохмалем.

Ягоди висипаємо в сковороду з товстим дном, висипаємо цукор та крохмаль і на маленькому вогні нагріваємо, перемішуючи. Коли маса стане густою, знімаємо ягоди з вогню та остуджуємо. Начинку у такий спосіб ви можете робити з будь-яких улюблених ягід.

Тісто обминаємо і ділимо на 24 колобки, накриваємо їх.

Формуємо пиріжки з начинкою у класичному вигляді або защипуємо їх у вигляді трикутників.

Хочеш смаж, хочеш випікай. Повітряні пиріжки з незвичайною начинкою: смачніше не пробувала

Опустили пиріжки в розігріту олію і відразу перевернули. Нагрів олії робимо невеликий.

Хочеш смаж, хочеш випікай. Повітряні пиріжки з незвичайною начинкою: смачніше не пробувала

Такі пиріжки добре просмажуються.

Готові пиріжки викладаємо на паперові серветки, щоб увібрати залишки олії.

Пиріжки вийшли повітряні та легкі.

Хочеш смаж, хочеш випікай. Повітряні пиріжки з незвичайною начинкою: смачніше не пробувала

Завдяки ніжній консистенції тіста, пиріжки виходять дуже м’якими, пухнастими, начинка випромінює апетитний аромат. Цукор у вишню ви можете додавати на свій смак.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: