Ніжне, сирне тісто виходить дуже повітряним і пишним, а густа, ароматна, вишнева начинка робить їх просто розкішним частуванням. Начинку ви можете робити будь-яку, на свій смак.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- молоко тепле, 150мл;
- дріжджі живі, 15 г чи сухі, 3 ч.л;
- сир домашній нежирний 200 г;
- сіль дрібку;
- жовтки, 2 шт.;
- цукор, 3 ст. л;
- вершкове масло, 100 г;
- борошно, близько 3.5 склянки.
Для приготування начинки необхідно:
- вишня без кісточок 3.5 склянки;
- цукор, 4 ст. л;
- крохмаль кукурудзяний чи картопляний, 1 ст.л.
Процес приготування
З цього обсягу продуктів виходить 24 стандартні пиріжки.
У теплому молоці розчиняємо цукор та дріжджі.
Сир перемішуємо з сіллю та жовтками, цукром, розм’якшеним вершковим маслом до однорідності.
Змішуємо дріжджову масу з сирною та перемішуємо.
Борошно просіюємо і більшу частину всипаємо в основу, вимішуємо.
Решту борошна висипаємо на стіл і викладаємо тісто, вимішуємо.
Накриваємо тісто та залишаємо на 1 годину у теплому місці. Цукор змішуємо із крохмалем.
Ягоди висипаємо в сковороду з товстим дном, висипаємо цукор та крохмаль і на маленькому вогні нагріваємо, перемішуючи. Коли маса стане густою, знімаємо ягоди з вогню та остуджуємо. Начинку у такий спосіб ви можете робити з будь-яких улюблених ягід.
Тісто обминаємо і ділимо на 24 колобки, накриваємо їх.
Формуємо пиріжки з начинкою у класичному вигляді або защипуємо їх у вигляді трикутників.
Опустили пиріжки в розігріту олію і відразу перевернули. Нагрів олії робимо невеликий.
Такі пиріжки добре просмажуються.
Готові пиріжки викладаємо на паперові серветки, щоб увібрати залишки олії.
Пиріжки вийшли повітряні та легкі.
Завдяки ніжній консистенції тіста, пиріжки виходять дуже м’якими, пухнастими, начинка випромінює апетитний аромат. Цукор у вишню ви можете додавати на свій смак.