«Холодне варення» з будь-яких ягід. Рецепт без варіння ягід

Для приготування такого варення підходять будь-які ягоди. Ви можете взяти малину, суницю, полуницю, ожину або зробити мікс з 2-3-х видів видів. Я недавно готувала з малини. Варити вам нічого не доведеться, тому це не зовсім варення в звичному для нас розумінні, але виходить неймовірно смачно.

Приступаємо до приготування

Важливим моментом є те, що всі складові для приготування варення повинні бути холодними, навіть вода, в якій будете мити ягідки, а також банки.

Візьміть один кілограм будь-яких ягід, переберіть їх, помийте і просушіть на рушнику або в друшляку, щоб не було ніякої зайвої вологи.

Перебирайте з особливою уважністю, щоб в варення не потрапили зіпсовані ягідки, оскільки ніякої термічної обробки вони піддаватися не будуть, тому варення може зіпсуватися, якщо в нього потраплять підгнилі ягоди.

На один кілограм ягід потрібно два кілограми цукру. Його потрібно перетерти разом з ягодами до пюреподібного стану, робити це потрібно за допомогою м’ясорубки або блендера.

Пюре з ягід і цукру залиште на кухонному столі на 4-6 годин, час від часу потрібно помішувати масу, використовуючи дерев’яну ложку або лопатку. Кристалики цукру за цей час повинні повністю розчинитися. Якщо у вас жарко на кухні, то краще помістіть варення в холодильник на всю ніч.

Варення розкладіть по холодним і чистим баночках, закрутіть кришками і зберігайте в холодильній камері або іншому прохолодному місці.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: