Один з найсмачніших і найшвидших рецептів хрусткого печива на олії. Все дуже просто, але результат просто відмінний.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яйце, 1 шт;
- олія соняшникова, 100 мл;
- цукор, 100 г;
- розпушувач, 1 ч. л;
- борошно, 280 г;
- цукор для посипання.
Процес приготування
Змішуємо рафіновану олію з яйцем, цукром, перемішуємо до однорідності, поки цукор не розтане.
Борошно просіюємо і змішуємо з розпушувачем.
Всипаємо борошно в масу частинами і вимішуємо м’яке тісто. Коли маса перестане липнути до рук, тісто готове.
Ділимо тісто на кульки, розміром з волоський горіх.
Однією стороною кладемо в цукор і притискаємо, щоб печиво перетворилося на невеликий коржик. Ви можете робити печиво будь-якої форми, головне щоб його товщина була не менше 5 мм. Обсипання можна зробити з цукру та кориці, маку, подрібнених горіхів за смаком.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво.
Випікаємо при температурі 180 градусів близько 25 хвилин до рум’яності.
Ось таке хрумке та економне печиво у вас виходить, все дуже просто і швидко, відмінний рецепт, якщо на порозі стоять гості, а до чаю, нічого подати. Якщо є плитка шоколаду, можна її розтопити і занурити печиво в шоколад, тоді таке хрустке диво буде ще й із шоколадним смаком та ароматом.