Останнім часом з’явилося багато нових рецептів квашеної капусти – швидкі, за добу, з оцтом, з додаванням різних нових інгредієнтів. Але все-таки найсмачніша і хрустка капуста виходить класичним методом. Так, кілька днів доведеться почекати, але результат того вартий.
Необхідні інгредієнти
- білокачанна капуста – 3 кг
- морква середнього розміру – 3 шт.
Для розсолу:
- вода – 1 л
- сіль – 2 ст. л.
- цукор – 1 ст. л.
Хрустка квашена капуста: як смачно приготувати
Капусту дрібно шаткуємо. Моркву натираємо на звичайній грубій терці, але можна і на корейській.
Моркву з капустою перемішуємо і щільно складаємо в посуд, в якій вона кваситиметься. Це може бути каструля, банка, відро тощо.
Робимо розсіл з води, солі і цукру. Доводимо до кипіння, потім знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути.
Капусту заливаємо холодним розсолом, накриваємо посуд кришкою і залишаємо в теплому місці.
Щодня перемішуємо, щоб капуста квасилася рівномірно.
На все піде приблизно 3-4 дня. Коли капуста буде готова, зверху може утворитися піна або з’являться бульбашки.
Готово! При подачі можна додати свіжо нарізану цибульку і соняшникову олію.