Кілька секретів приготування, щоб оладки були пишними

За цим рецептом печу млинці вже дуже давно! Вони завжди виходять пишними, абсолютно не жирними, м’якими і дуже смачними!

Складові

  • Кефір – 500 мл
  • Борошно – 500 г (± 50 г)
  • Цукор – 1,5 ст.л.
  • Сіль 1/3 – 1/2 ч.л.
  • Сода – 2/3 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Рослинна олія – 2 ст.л. + для смаження

Покроковий процес приготування

Інгредієнти найзвичайніші. Але я вже не раз перевіряла теорію, що якщо хоча б на трохи відступити від рецепту – може нічого й не вийти. Це як раз той випадок, коли від зміни місць доданків, результат ще як змінюється!

Збиваю віночком яйце, сіль і цукор. Потім додаю теплий кефір. Саме теплий (!) – приблизно 35˚C. Знову перемішую.

Далі вливаю в тісто рослинну олію. Тепер поступово додаю просіяне борошно. Поступово, не все відразу, ретельно перемішую, щоб не було грудочок.

Соду додаю в самому кінці, коли тісто практично готове (!).

Якщо необхідно, додаю ще борошна до потрібної консистенції і добре вимішую тісто. Воно повинно вийти густим!

Залишаю тісто на столі на 30 хвилин і після цього не перемішую (!). Акуратно набираю тісто ложкою з краю.

Викладаю на сковороду з розігрітою рослинною олією і обсмажую з двох сторін на невеликому вогні до рум’яної скоринки.

Викладаю на паперовий рушник. Оладки завжди виходять пишними, завжди відмінно пропікаються і не беруть зайву олію!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: