Кіш «Лорен» з куркою і грибами – буквально тане в роті

Кіш – французький відкритий пиріг, покроковий рецепт. Буває з різними начинками, але незмінним залишається його основа з пісочного тіста. Такі пироги буквально тануть у роті. У них багато начинки і зовсім небагато тіста. Скоріш за все, ви полюбите цю дивовижну випічку.

Необхідні продукти

Для тіста

  • пшеничне борошно – 300 гр
  • вершкове масло – 150 гр
  • куряче яйце – 1 шт
  • крижана вода – 4 ст.л
  • цукор – 1 ч.л.сіль – 1/2 ч.л

Для начинки

  • куряче філе – 600 гр
  • печериці – 300 гр
  • сир – 200 гр
  • цибуля – 2 шт
  • помідори «Чері» – 10 шт
  • рослинна олія – 2 ст.л
  • сіль, перець

Для заливки

  • вершки – 30%
  • курячі яйця – 3 шт
  • сіль – 1/2 ч.л
  • перець
  • мускатний горіх

Кіш «Лорен», покроковий рецепт приготування

У миску просіюємо борошно і натираємо в неї крижане масло (періодично занурюємо його в борошно). Все перетираємо до стану крихти. У масу вбиваємо куряче яйце, цукор і сіль, перемішуємо виделкою. Потім вливаємо воду і збираємо тісто в кулю.

Готове тісто кладемо в пакет і прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин.

Цибулю очищаємо, нарізаємо дрібними шматочками і кладемо на розпечену сковороду. Обсмажуємо її 2-3 хвилини.

Печериці нарізаємо дрібними шматочками і додаємо до цибулі. Все перемішуємо.

Куряче філе відварюємо, охолоджуємо і нарізаємо кубиком. Додаємо його до грибів, перемішуємо, солимо і перчимо до смаку. Обсмажуємо начинку 2-3 хвилини і залишаємо остигати.

Тісто дістаємо з холодильника і розкатуємо в пласт. Перекладаємо його в форму для випічки і рівномірно розподіляємо. І наколюємо тісто виделкою, щоб тісто при випічці не роздувалося. Тісто закриваємо пергаментом для випічки, а зверху насипаємо будь-який вантаж (квасоля, горох, гречку).

Випікаємо основу для тіста в духовці, розігрітій до 190 градусів, протягом 15-20 хвилин.

Приготуємо заливку. У чашку вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, перець, мускатний горіх і все перемішуємо. Потім вливаємо вершки і знову перемішуємо.

Твердий сир натираємо на тертці, помідори «Чері» розрізаємо на 2 частини.

Дістаємо основу пирога з духовки, прибираємо пергамент з вантажем і кладемо начинку. Зверху присипаємо її тертим сиром і заливаємо підготовленим соусом. Зверху викладаємо помідори зрізом вниз.

Отриману заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 170 градусів. І випікаємо протягом 1 години.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: