Класна закуска з баклажанів зі сметаною і грибами

Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачної овочевої закуски, яка припаде до душі всім.

Любителі баклажанів будуть від такої смакоти в захваті. Складається ця дивовижна закуска з запечений овочів, смаженої цибулі і грибів, а також вершкового сиру. Її можна подати як повноцінну страву, а можна подрібнити за допомогою блендера і подати в якості намазки. Я обожнюю її у вигляді салату, попередньо охолодивши. Просто і дуже смачно. Рекомендую всім спробувати.

Потрібні інгредієнти

  • 2 баклажана
  • 1 болгарський перець
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2 столові ложки соняшникової олії
  • 2 столові ложки вершкового сиру або сметани
  • 2 столові ложки зелені
  • 3 зубчики часнику
  • чорний мелений перець за смаком
  • сіль за смаком

Закуска з баклажанів, покроковий процес приготування

В першу чергу вимиваємо добре печериці та по потребі очищаємо. Потім нарізаємо їх пластинами.

Після чого очищаємо ріпчасту цибулю і ріжемо її півкільцями.

Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії. Відправляємо в неї в першу чергу обсмажувати цибулю. Після чого додаємо гриби і продовжуємо процес смаження до зменшення печериць в обсязі. При цьому інгредієнти потрібно посолити і поперчити за смаком.

Вимиваємо баклажани і наколюємо їх ножем. Потім на дві частини розрізаємо болгарський перець і видаляємо насіння з перегородками. Відправляємо ці інгредієнти в духовку запікатися до рум’яних підпалин.

Після чого перекладаємо їх в пакет для того, щоб овочі запарилися. Після цього шкірка буде легко відходити. Очищаємо їх і дрібно нарізаємо.

Об’єднуємо між собою підготовлені інгредієнти і додаємо часник, попередньо продавлений через прес.

Дрібно нарізаємо зелень і відправляємо слідом. Потім додаємо вершковий сир або сметану. Перемішуємо добре. Солимо до смаку.

Після чого відправляємо на деякий час охолодитися в холодильник.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: