Класичний французький пиріг “Невидимий”. При випічці тісто перетворюється в крем!

Це класичний французький пиріг, в якому дуже і дуже багато солодкої і смачної начинки і зовсім мало тіста.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 70 г;
  • молоко – 100 г;
  • яблука і груші – 800 г;
  • яйця – 2 шт;
  • сіль – щіпка;
  • цукор – 50 г;
  • розпушувач – 1 ч.л;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • масло вершкове розтоплене – 30 г.

Для приготування штрейзеля потрібно:

  • цукор – 30 г;
  • борошно – 80 г;
  • розм’якшене вершкове масло – 40 г;
  • сіль – щіпка;
  • ванільний цукор – 10 г.

Збиваємо спочатку яйця, потім змішуємо їх з яйцями, сіллю, ванільним цукром до густої піни. Тепер вливаємо молоко, кладемо масло вершкове, просіяне борошно з розпушувачем. Вимішуємо тісто.

Груші і яблука чистимо, видаляємо серцевину і ріжемо тонкими часточками.

Форму для запікання змащуємо маслом і застеляємо пергаментом. Викладаємо часточки яблук і груш, попередньо вмочивши кожну в тісто. Коли всі часточки закінчаться, зверху їх поливаємо тістом.

Духовку розігріваємо до 180 – 190 градусів і випікаємо пиріг 30 хвилин.

Щоб зробити штрейзель, просто змішуємо всі інгредієнти і перетираємо їх в крихту. Ставимо в холодильник на 20 – 30 хвилин.

Після того, як пройде зазначений час випікання, виймаємо пиріг, посипаємо його штрейзелем і випікаємо ще протягом 20 хвилин.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: