Якщо ви ще не знаєте, як готувати класичний «Оселедець під шубою». То цей рецепт спеціально для вас. Такий салат вже став класикою на святковому столі і завжди є його окрасою.
Необхідні продукти
- філе оселедця – 500 гр
- картопля – 500 гр
- курячі яйця – 6 шт
- морква – 400 гр
- буряк – 500 гр
- цибуля – 150 гр
- майонез – 150 гр
- рослинна олія – 1 ст.л
- сіль, перець за смаком
Починаємо приготування
Всі підготовлені овочі заздалегідь відварюємо і добре охолоджуємо. Яйця також відварюємо круто.
Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Оселедець нарізаємо дуже дрібними шматочками, видаляємо кісточки.
У миску кладемо цибулю, додаємо оселедець і рослинну олію, перемішуємо.
Решту овочі очищаємо і натираємо на тертці, розкладаємо по різним тарілкам. Яйця також натираємо на тертці.
Збираємо салат. На тарілку встановлюємо сервірувальне кільце. Першим шаром викладаємо картоплю, солимо і перчимо до смаку, а потім промазуємо майонезом. Потім робимо шар з оселедця, злегка придавлюємо. Зверху викладаємо шар з яєць, солимо і промазуємо майонезом. Наступний шар робимо з відвареної моркви, розподіляємо і змащуємо майонезом. І робимо ще один шар з буряка.
З готового салату знімаємо кільце і прикрашаємо на свій смак. А потім подаємо до столу.