Класичний «Оселедець під шубою» – куди ж без нього

Якщо ви ще не знаєте, як готувати класичний «Оселедець під шубою». То цей рецепт спеціально для вас. Такий салат вже став класикою на святковому столі і завжди є його окрасою.

Необхідні продукти

  • філе оселедця – 500 гр
  • картопля – 500 гр
  • курячі яйця – 6 шт
  • морква – 400 гр
  • буряк – 500 гр
  • цибуля – 150 гр
  • майонез – 150 гр
  • рослинна олія – 1 ст.л
  • сіль, перець за смаком

Починаємо приготування

Всі підготовлені овочі заздалегідь відварюємо і добре охолоджуємо. Яйця також відварюємо круто.
Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Оселедець нарізаємо дуже дрібними шматочками, видаляємо кісточки.
У миску кладемо цибулю, додаємо оселедець і рослинну олію, перемішуємо.
Решту овочі очищаємо і натираємо на тертці, розкладаємо по різним тарілкам. Яйця також натираємо на тертці.

Збираємо салат. На тарілку встановлюємо сервірувальне кільце. Першим шаром викладаємо картоплю, солимо і перчимо до смаку, а потім промазуємо майонезом. Потім робимо шар з оселедця, злегка придавлюємо. Зверху викладаємо шар з яєць, солимо і промазуємо майонезом. Наступний шар робимо з відвареної моркви, розподіляємо і змащуємо майонезом. І робимо ще один шар з буряка.

З готового салату знімаємо кільце і прикрашаємо на свій смак. А потім подаємо до столу.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: