Класичний рецепт смачної квашеної капусти з морквою

Українська кухня завжди славилася різноманітністю рецептів приготування капусти на зиму: квашеної, маринованої, солоної в банках, в бочках.

При заквашуванні в капусту додають ягоди, фрукти, зелень і різні пікантні спеції. Приготувати квашену капусту, дуже швидко і легко. Цей рецепт заготовки капусти на зиму користується незмінною популярністю вже багато років. Капуста виходить хрусткою, зберігає свої властивості навіть після заморожування і відтавання. Вся унікальність рецепта в правильно підібраній пропорції інгредієнтів. Я квашу капусту в банках. Хрумтить – пальчики оближеш!

Склад продуктів

  • 6 кілограм капусти;
  • 1,5 кілограма моркви;
  • 150 грам солі (або на один кілограм суміші капусти з морквою 20 грам солі).

Покроковий процес приготування

У білокачанної капусти знімаємо верхні листки (зелені), вирізаємо качан і тонко шаткуємо. Якщо ви хочете засолити багато капусти, то краще скористатися спеціальною шатківницею: справа піде швидше.

Моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на грубій тертці.

У каструлю кладемо (частинами) нашатковану капусту, пересипаємо її морквою і посипаємо сіллю. Мнемо все дерев’яним товкачем для картоплі до появи соку.

Викладаємо наступну партію овочів, додаємо сіль і розминаємо. Продовжуємо до тих пір, поки каструля наповниться до верху.

Можна зробити і трохи по-іншому. В одній глибокій ємності змішати капусту і моркву, посипати все сіллю і розім’яти руками до появи соку.

Потім на капусту ставимо відповідну тарілку, зверху встановлюємо щось тяжке (у мене трилітрова банка з водою).

Періодично дивіться за процесом: як тільки почне з’являтися пінка, необхідно протикати капусту в декількох місцях дерев’яною паличкою. Так буде виходити зайвий газ.

Через три дні капусту перекладаємо в банки, закриваємо капроновими кришками і прибираємо на зберігання в холодильник.

Порада. Квасити таку капусту можна з журавлиною, брусницею або яблуками кислих сортів.

Смачну мариновану капусту посипаємо ріпчастою цибулею, поливаємо рослинною маслом | мастилом і подаємо з м’ясом або картоплею.

Класичний рецепт смачної квашеної капусти з морквою

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: