Колишня співробітниця їдальні підказала, як чистити рибу за кілька хвилин

Цей метод очищення риби підходить тільки для тих видів, у яких досить велика луска.

Буде потрібно гострий ніж і дошка, на якій зручно розташувати рибу.

Все дуже просто: біля хвоста підчіплюємо край луски і ведемо ножем до голови тушки.

Колишня співробітниця їдальні підказала, як чистити рибу за кілька хвилин

Відразу може у вас і не вийде, як треба, але пару тренувань і ви побачите, що чистка кожної риби таким методом, займаємо близько 1 хвилини.

Колишня співробітниця їдальні підказала, як чистити рибу за кілька хвилин

Ефективно допомагає і легка заморозка риби: поміщаємо тушку в морозильну камеру на 20 – 30 хвилин. Верхній шар шкіри і волога луска трохи будуть підморожені, коли почнете чистити, луска буде легше відставати і не стане розлітатися по всій кухні.

Деяким допомагає такий метод, як обшпарювання риби кип’ятком: луска легше відходить і також, як і у попередньому варіанті, не розлітається по приміщенню.

Для чищення окуня, необхідно просто зробити надрізи по всій тушці і зняти шкіру разом з лускою. Окунь дуже важко очищається, тому ефективніше зняти разом з шкіркою.

Деякі застосовують для чищення риби терки для продуктів. Можете спробувати і такий інструмент. Допомагає швидко впорається з лускою і овощечистка, тільки необхідно брати гостру, щоб весь процес очищення пройшов швидко і легко.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: