Компот з чорноплідної горобини з апельсином, покроковий рецепт

Приготуємо компот з чорноплідної горобини з апельсином. Смак цього компоту – вишневий. І навіть за кольором його не відрізниш від вишневого. Всі, хто пробував цей напій, відзначають його схожий смак.

Ягоди чорноплідної горобини дуже корисні, але терпкі і позбавлені смаку. У запропонованому компоті поєднання горобини і апельсина дає несподіваний смак, яскравий колір і аромат. Це одна з кращих моїх заготовок!

Складові

  • Горобина чорноплідна – 600 г
  • Цукор-пісок – 450 г
  • Апельсини – 1 шт.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч.л.

Як приготувати

Ягоди горобини викласти на сито, ретельно промити під проточною водою, а потім зняти з грон.

Апельсин добре вимити, нарізати кружечками, кісточки видалити.

У стерилізовані банки ємністю 3 л висипати горобину і додати кружечки апельсинів.

У великій каструлі закип’ятити воду (близько 3 л), залити нею горобину і апельсини доверху, прикрити і залишити на 15 хвилин.

Настій знову злити в каструлю, додати цукор і поварити протягом 2 хвилин до повного розчинення цукру.

Залити горобину і апельсин сиропом і закатати прокип’яченою кришкою для консервування.

Перевернути банку догори дном і залишити в такому положенні до повного охолодження компоту. Це потрібно для додаткової стерилізації кришок.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: