Консерва “скумбрія в олії” в домашніх умовах, в духовці

Інгредієнти на 1 баночку об’ємом 500 мл

  • скумбрія – 500-600 гр.
  • сіль – 1 ч.л.
  • чорний перець – 5 горошин
  • лавровий лист – 1 шт.
  • питна вода – 3 ст.л.
  • рафінована соняшникова олія – 3 ст.л.

Покроковий рецепт приготування

У скумбрії відрізаємо плавники, хвіст, голову.

Розрізаємо черевце, видаляємо нутрощі і чорні плівки.

Ретельно промиваємо рибку під проточною водою.

Нарізаємо на шматочки шириною приблизно 1,5 см.

На дно ретельно промитої банки додаємо чорний перець горошком, лавровий лист і ½ ч.л. солі. Викладаємо рибку шарами.

Заповнюємо банку не доверху, відступивши 2-2,5 см.

Додаємо ½ ч.л. солі, воду і олію.

Накриваємо кришкою, але не закручуємо.

Укладаємо банки в форму для випікання і відправляємо в холодну духовку.

Включаємо духовку на 130 градусів на 4 години.

Після закінчення часу вимикаємо духовку.

Потім закриваємо банки кришками.

І відправляємо банки в духовку до повного охолодження.

Зберігаємо заготовку в холодильнику. Смачного!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: