Інгредієнти на 1 баночку об’ємом 500 мл
- скумбрія – 500-600 гр.
- сіль – 1 ч.л.
- чорний перець – 5 горошин
- лавровий лист – 1 шт.
- питна вода – 3 ст.л.
- рафінована соняшникова олія – 3 ст.л.
Покроковий рецепт приготування
У скумбрії відрізаємо плавники, хвіст, голову.
Розрізаємо черевце, видаляємо нутрощі і чорні плівки.
Ретельно промиваємо рибку під проточною водою.
Нарізаємо на шматочки шириною приблизно 1,5 см.
На дно ретельно промитої банки додаємо чорний перець горошком, лавровий лист і ½ ч.л. солі. Викладаємо рибку шарами.
Заповнюємо банку не доверху, відступивши 2-2,5 см.
Додаємо ½ ч.л. солі, воду і олію.
Накриваємо кришкою, але не закручуємо.
Укладаємо банки в форму для випікання і відправляємо в холодну духовку.
Включаємо духовку на 130 градусів на 4 години.
Після закінчення часу вимикаємо духовку.
Потім закриваємо банки кришками.
І відправляємо банки в духовку до повного охолодження.
Зберігаємо заготовку в холодильнику. Смачного!