Консервовані помідори «Смакота»: такого ви ще не пробували

Дівчата, таких помідорів ви точно не пробували: консервовані помідори «Смакота»! Дотримуйтесь цього рецепту і дивуйте своїх рідних такою смакотою!

Баночка тут же буде порожньою, а за смачний маринад чекайте особливої подяки! Процес приготування простий, продукти доступні, а смак – неповторний. Взимку консервовані помідори стануть відмінною самостійної закускою або апетитним доповненням до м’яса і страв з картоплі. І взагалі, чим більше запасів, тим краще: душа радіє, коли дивишся на заповнені полиці в коморі.

Склад продуктів

  • помідори червоні і бурі,
  • морква – 2 штуки,
  • перець болгарський – 2 штуки,
  • гострий перець – 1 або 1/2 штуки (за смаком),
  • часник – 1 головка,
  • листя хрону або корінь (на ваш смак),
  • кріп і петрушка – 50 грам,
  • перець чорний горошком або суміш перців,
  • 100 грам солі,
  • 150 грам цукру,
  • 100 грам 6% оцту.

Консервовані помідори «Смакота»: покроковий процес приготування

Промиємо і простерілізуємо 2 банки ємністю 1,5 літра і 2 кришки.

В цей час готуємо овочі: миємо, чистимо. Помідори ще й проколюємо зубочисткою біля основи, щоб потім в банці не лопнула шкірка.

Готуємо овочі для маринаду. Для цього перець болгарський і гострий, моркву, часник, зелень, корінь хрону пропускаємо через м’ясорубку.

Порада. Якщо ж ви використовуєте листя хрону, а не корінь, то листя покладіть на дно банки: перед тим, як заповнити її помідорами.

Після того, як заповните банки помідорами, залийте їх кип’ятком повністю і прикрийте кришками приблизно на 25 хвилин.

Поки баночки стоять, готуємо маринад. У каструлю наливаємо 3 л води і всипає туди ароматну суміш з овочів, сіль, цукор, перемішуємо і чекаємо закипання.

Коли мине час, воду з банок зливаємо, в банки додаємо по 8-10 горошин чорного перцю (або суміш перців), вливаємо по 50 мл 6% оцту, заливаємо киплячим маринадом і закатуємо кришками.

Перевертаємо банки кришками вниз, перевіряємо на герметичність і вкутуємо їх пледом до повного охолодження.

Банки можна зберігати навіть при кімнатній температурі. Якщо у Вас в будинку тільки оцтова есенція, це не проблема! Для того, щоб зробити 6% оцет, візьміть 1 столову ложку есенції і 11 столових ложок води!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: