Пропонуємо вам приготувати котлетки у духовці. А з веснянками вони тому, що в них міститься морква. У розрізі така котлетка дуже цікаво виглядає і тому подобається діткам. Котлетки можна не тільки запікати, а й смажити або варити на парі. Але нам більше подобаються вони в духовці, адже в такому вигляді вони набагато смачніші.
Необхідні продукти:
- куряче філе – 750 гр
- цибуля – 1 шт
- морква – 1 шт
- рис – 150 гр
- часник – 2 зубчики
- сіль, перець, спеції за смаком
Для заливання
- сметана – 5 ст.л
- томатна паста – 3 ст.л
- соєвий соус – 3 ст.л
- морква – 1 шт
- сіль перець
Покроковий процес приготування:
1. Рис промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою та ставимо на плиту. Доводимо його до кипіння, потім знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою рис і в такому вигляді залишаємо до повного остигання.
2. Цибулю, моркву та часник очищаємо. А потім пропускаємо через м’ясорубку. Філе також пропускаємо через м’ясорубку.
3. До фаршу, що вийшов, додаємо сіль, перець і спеції. Також підготовлений рис. І все добре перемішуємо та формуємо котлетки.
4. Кладемо їх у форму, промащену олією.
5. Приготуємо соус. Всі підготовлені продукти для нього перекладаємо в миску, перемішуємо і промазуємо масою котлетки.
6. Котлетки ставимо у духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 30 хвилин. Смачного!