Котлети, як в ресторані. Маринування фаршу – запорука соковитих і пишних котлет

Котлети з фаршу м’ясного або курячого користуються великою популярністю у господинь. І це легко пояснити – котлети готувати не складно, вони ситні, поєднуються з будь-яким гарніром.

Однак, не у всіх господинь котлети виходять соковитими і смачними, як хотілося б. Найчастіше котлети жорсткі і сухі, що значно принижує їх смакові якості.

І виною цьому зовсім неякісне м’ясо. Помилка полягає в неправильному приготуванні.

Але я знаю, як зробити так, щоб котлети завжди виходили смачними, соковитими і м’якими.

Це не складно, секрет криється в маринуванні фаршу.

Запорука соковитих котлет – маринад

Вже передбачаю обурені коментарі на тему, що фарш – НЕ шашлик, який маринад?

Але це саме так, розповідаю в чому фішка.

Нюанс перший. Найсмачніші і соковиті котлети вийдуть не з прокрученого в м’ясорубці, а з рубленого м’яса. Але через брак часу і прискорення процесу більшість господинь фарш для котлет крутять в м’ясорубці або блендері.

Такі реалії сучасного життя.

Котлети, як в ресторані. Маринування фаршу - запорука соковитих і пишних котлет

Нюанс другий. Найсмачніші котлети вийдуть, якщо фарш буде приготовлений з двох видів м’яса – один з яких жирніший, найчастіше це свинина, а друге посмачніше – яловичина, курка або індичка.

Нюанс третій. У прокручене (нарубане) м’ясо на котлети потрібно додати спеції. Я додаю тільки чорний перець, Ви можете додати щось ще на свій розсуд. Головна умова – не солити. Тільки спеції.

Нюанс четвертий. Тепер в фарш потрібно влити газовану мінеральну воду, дуже холодну, краще крижану і перемішати. Мінералка додається в кількості 150 мл на 1 кг фаршу.

Потім фарш для котлет перекласти в поліетиленовий пакет і добре відбити об стіл.

Прибрати фарш в холодильник на кілька годин, як мінімум на дві.

Вже після цього, в фарш залишиться додати цибулю і сіль. Цибулю можна дрібно нарізати, прокрутити в м’ясорубці або подрібнити блендером.

Перемішати, сформувати котлети і смажити їх в невеликій кількості олії.

Котлети, як в ресторані. Маринування фаршу - запорука соковитих і пишних котлет

Гарантую, що смачніше і соковитіше котлети Ви точно ніколи не їли. Смачного!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: