Одна з найпростіших, але смачних і ситних страв, які завжди можна зробити, адже картоплю точно має кожна господиня.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- картопля, 7 шт;
- цибуля, 1 шт;
- яйце, 1 шт;
- борошно, 3 ст.л;
- часник, 3 зуб.;
- зелень, сіль, перець, спеції, ароматні трави.
Процес приготування
Картоплю відварюємо і перетворюємо на пюре з вершковим маслом, спеціями, ароматними травами.
Остуджуємо пюре і змішуємо з яйцем та борошном, вимішуємо тісто.
Цибулю ріжемо кубиком і обсмажуємо на олії.
У тісто ще додаємо дрібно різану зелень, тертий часник, цибулю. Масу добре вимішуємо.
Щоб було простіше формувати зрази, змочуємо руки водою.
Формуємо зрази, обвалюємо в панірувальних сухарях.
Обсмажуємо зрази на олії до рум’яності з двох сторін.
У такі ліниві зрази ви можете додавати обсмажений фарш, гриби, варені яйця, зелену цибулю та інші продукти, з яких часто робите начинку для звичайних, класичних зраз. Щоб маса краще тримала форму, ви можете додати в рівних частинах борошно та крохмаль. Після обсмажування зрази можна перекласти шматочками вершкового масла і протушкувати на невеликому вогні.
Подаємо з різними соусами, салатами.