Ковбаса з рульки в домашніх умовах – покроковий рецепт

Всім привіт. Для приготування цього рецепту нам знадобиться 2 рульки. У мене ось такі 2 рульки, які я знайшла в морозилці.

Вони там валялися вже майже рік. Загальна їх маса становила півтора кілограма.

Ковбаса з рульки в домашніх умовах - покроковий рецепт

Рульки промиємо і кладемо в каструлю. Вливаємо 2 літри води. Додаємо одну цибулину, 1 столову ложку солі, 10 горошин чорного перцю, 5 горошин запашного перцю, 2 лаврові листки.

Ставимо каструлю на плиту, накриваємо кришкою і варимо на повільному вогні 4 години. Щоб не забути краще поставте таймер в телефоні.

Ковбаса з рульки в домашніх умовах - покроковий рецепт

Через 4 години вимикаємо плиту. М’ясо відразу перекладаємо в окрему миску і даємо трохи охолонути. Коли м’ясо остигне, його потрібно буде, так би мовити, перебрати. Нам потрібно відібрати лише м’ясо. Це буде не важко, так як після 4 годин варіння м’ясо відділяється від кісток при щонайменшому дотику.

Ковбаса з рульки в домашніх умовах - покроковий рецепт

Ось стільки м’яса у мене вийшло зібрати з двох свинячих рульок. Тепер дуже дрібно нарізаємо 4 зубчики часнику. Відправляємо часник до м’яса. Потім сюди ж додаємо половину чайної ложки паприки і зовсім трішки чорного перцю. Вливаємо 100 мілілітрів бульйону, який я попередньо пропустила через сито. А потім всю цю масу потрібно просто гарненько перемішати.

А після, як ми все це перемішали, нам знадобиться одна звичайна пластикова пляшка. Я її вже підготувала поки варилося м’ясо. У пляшки відрізаємо верхню нерівну частину. Тепер сюди нам потрібно перекласти всю нашу м’ясну масу. Намагаємося укладати щільно, щоб не залишити пустот. Ну, а коли ми поклали все м’ясо в пляшку, нам потрібно накрити пляшку харчовою плівкою. А потім просто відправляємо пляшку на 10-12 годин в холодильник.

Ковбаса з рульки в домашніх умовах - покроковий рецепт

Пляшка в моєму випадку простояла в холодильнику цілу ніч. Давайте подивимося, що вийшло. У пляшці робимо надріз, а потім просто здираємо пластик. Вона легко рветься. Маса добре застигла і вийшла така м’ясна ковбаса. Тепер я наріжу ковбасу на шматочки. Наша ковбаса непогано тримає форму, але ж ми навіть не використовували желатин.

Ковбаса з рульки в домашніх умовах - покроковий рецепт

Подивіться які гарні кружечки вийшли. На смак вони дуже смачні. Нагадують тушонку. Я думаю така ковбаса буде навіть не гірше магазинної, так як ми її зробили майже цілком з чистого м’яса. Звичайно і жиру в ній багато, але я думаю його тут не більше ніж у звичайній ковбасі. У готовому вигляді моя ковбаса з рульки важить 700 грам. Ось так легко можна приготувати смачну універсальну ковбасу зі звичайної рульки, яка нікому не потрібна пролежала в морозильнику майже рік.

Ковбаса з рульки в домашніх умовах - покроковий рецепт

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: