Козацький суп з локшиною, перший раз спробувала його в кафе, тепер готую сама

Сьогодні хочу поділиться рецептом козацького з локшиною. Перший раз такий суп я спробувала в кафе і відразу зрозуміла в чому його відмінність від звичайного курячого супу з локшиною. Козачий суп готується з додаванням помідора, що надає свіжість і легку кислинку в смаку. Локшину краще готувати домашню, тим більше готується вона просто. Я поділюсь рецептом локшини, яка не розбухає в готовому супі навіть на наступний день.

Необхідні продукти:

  • Курка – 600 гр.
  • Вода – 2,5 л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Цибулина – 2 шт.
  • Помідори – 1 шт.

Для тіста для локшини на 2 порції:

  • Яйця – 2 шт.
  • Соняшникова олія – 2 ч.л.
  • Борошно – 200 гр.

Покроковий процес приготування козацького супу

Для початку поставимо варити курку. Кладемо в каструлю частини курки 600 грами. Заливаємо водою, каструля об’ємом 3,6 літра. У мене курка магазинна, тому я першу воду зливаю, як вода закипить і покипить хвилини 2-3.

Козацький суп з локшиною, перший раз спробувала його в кафе, тепер готую сама

Тепер м’ясо виймаю, промиваю, кладу в каструлю і заливаю гарячою водою. Тепер додаю сіль, лавровий лист і цибулину. Варю на невеликому вогні до готовності. За часом займає 35-40 хвилин.

Відразу займемося приготуванням тіста для локшини. Я готую тісто на 2 порції. Якщо Вам потрібно тільки для супу, то робіть на 1 яйце.

У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо 2 ч.л. соняшникової олії, перемішуємо і додаємо просіяне борошно.

Козацький суп з локшиною, перший раз спробувала його в кафе, тепер готую сама

Сіль в тісто я не додаю, так як вона робить тісто грубішим, і воду теж не додаю, тому що з водою локшина розбухає в готовому супі.

Замішуємо туге тісто, мені потрібно 200 грам борошна. Тісто прибираємо в мішечок на 20-30 хвилин, щоб тісто стало еластичним.

Козацький суп з локшиною, перший раз спробувала його в кафе, тепер готую сама

Тісто ділю на 2 частини, беру одну частину і розкочують тонкий пласт, так щоб просвічувався стіл. Можна залишити підсушитися на столі, але це не обов’язково.

Козацький суп з локшиною, перший раз спробувала його в кафе, тепер готую сама

Пласт ріжемо на частини за вашим бажанням, все залежить від того яку довжиною ви хочете отримати локшину, я ділю на 2 частини, складаю для зручності на кілька частин. І розрізаємо на смужки. Локшина готова.

Козацький суп з локшиною, перший раз спробувала його в кафе, тепер готую сама

Козацький суп з локшиною, перший раз спробувала його в кафе, тепер готую сама

Як я вже говорила, на суп мені потрібно тільки половина приготовленої локшини.

Цибулину порізати кубиками. З свіжого помідора знімаємо шкірку. Я роблю так. Заливаю на хвилину кип’ятком, потім виймаю і заливаю холодною водою. Тепер роблю надрізи і знімаю.

Розріжемо помідор на 4 кільця або як Вам подобається.

На сковорідку наливаємо трохи олії обсмажуємо цибулю до напівпрозорості, додаємо помідори і смажимо пару хвилин. Знімаємо з вогню.

Козацький суп з локшиною, перший раз спробувала його в кафе, тепер готую сама

Готову курку виймаємо з каструлі, а в бульйон опускаємо локшину.

Козацький суп з локшиною, перший раз спробувала його в кафе, тепер готую сама

Варимо до готовності хвилин 5. М’ясо відділимо від остей і додамо в суп, і додаємо зажарку. Варимо ще пару хвилин. Пробуємо на сіль якщо потрібно додаємо. Додаємо чорний перець, зелень, прокип’ятити і знімаємо з вогню. Суп готовий.

Козацький суп з локшиною, перший раз спробувала його в кафе, тепер готую сама

Сур розливаємо по тарілках і подаємо до столу, я люблю подавати зі сметаною. Наваристий, ароматний, ситний і дуже смачний.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: