Дуже смачне тісто, яке виходить тонким і хрустким шаром, а начинку ви можете використовувати найрізноманітніші за своїм смаком.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- кефір чи сметана, 50 мл;
- олія соняшникова, 50 мл;
- борошно, 370 г;
- сіль, 1 ч.л;
- вода тепла, 150мл.
Для приготування начинки необхідно:
- яйця варені, 2 шт.;
- цибуля зелена, кріп – по пучку;
- сир, 50 г;
- сіль перець.
Процес приготування
Борошно просіюємо і змішуємо із сіллю.
Олію розігріваємо, виливаємо в борошно і перемішуємо лопаткою, а потім руками і перетворюємо на крихту.
Вливаємо частинами теплу воду та замішуємо тісто. Води вливайте стільки, щоб замісити м’яке та піддатливе тісто, не липке.
Накриваємо тісто та залишаємо на 15 хвилин.
Для начинки ріжемо яйце довільно, змішуємо з різаною зеленою цибулею та кропом, солимо і перчимо до смаку. Можна начинку вливати трохи розтопленого вершкового масла для смаку і аромату.
Тісто ділимо на порційні шматочки, скачуємо колобки, потім кожен розкачуємо в коржик.
Викладаємо начинку та формуємо пиріжки.
Можна просто розкачати два шари. На один викласти місцями начинку, накрити другим пластом та розрізати пласти на пиріжки або вирізати їх за допомогою форми.
Обсмажуємо пиріжки в розпеченій олії до золотистості.
Пиріжки вам сподобаються: тонке і смачне тісто з такою легкою, але ситною начинкою відмінно поєднується.