Крем “Шарлотт”, він дуже популярний і широко використовується в кондитерських виробах

Якщо вам набридли звичайні заварні і сметанні креми, пропонуємо ось такий, французький варіант.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко – 100 мл;
  • масло вершкове – 200 г;
  • цукор – 4 ст.л;
  • яйця – 2 шт;
  • ванілін, коньяк або ром за смаком.

Всі продукти для крему, вийміть заздалегідь з холодильника – вони повинні бути кімнатної температури.

Ретельно збиваємо яйця з цукром і ваніліном, потім вливаємо молоко.

Ставимо каструлю на невеликий вогонь і варимо, постійно перемішуючи до того, як маса загусне. Будьте уважні – крем не повинен закипіти. Охолоджуємо масу.

Масло вершкове збиваємо міксером спочатку на невеликих оборотах, потім збільшуємо. Повинна вийде пишна маса. Коли масло перетворитися в таку пишність, невеликими порціями додаємо яєчну суміш, не перестаючи процес збивання. Перед тим, як закінчите збивати, налийте трохи алкоголю.

У підсумку, у вас повинен бути дуже м’який, ніжний і повітряний крем, який можна використовувати для будь-яких видів тортів, рулетів, фруктових салатів, бісквітів і т.д. Підходить він і для швидких десертів з печива, для тістечок.

Якщо ви хочете його приготувати заздалегідь для святкового торта, то пам’ятайте, що в закритій ємності, його можна зберігати в холодильнику не довше, ніж 4 дні.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: