Куряча гармошка. За цим рецептом грудинка завжди виходить соковитою!

Страва відома і багато хто її готують, я так думаю. Експериментую з інгредієнтами. Подобається присутність в страві смак і аромат кмину. Ну і саморобний соус на основі кетчупу надасть страві кольору і соковитості.

Складові:

  • філе курки – 4 шт. (500 г);
  • сир – 4 шматочки;
  • помідори дрібні – 4 шт .;
  • кетчуп – 2 ст. ложки;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • кмин – 1/2 ч. ложки;
  • паприка – 1/2 ч. ложки;
  • сіль за смаком;
  • перець – за смаком;
  • часник – 2 зубчики.

Куряча гармошка, покроковий рецепт

У кожній грудинці зробити кілька поперечних розрізів, не прорізаючи м’ясо до кінця.

Куряча гармошка. За цим рецептом грудинка завжди виходить соковитою!

Приготувати пряний часниковий «кетчунез». Для цього змішати майонез (можна замінити сметаною або йогуртом) з кетчупом, кмином, паприкою, часником, перцем.

У кожну грудку вставити по кружку помідора. Трохи присолити.

Куряча гармошка. За цим рецептом грудинка завжди виходить соковитою!

Добре промазати всі шматочки курки «кетчунезом».

Куряча гармошка. За цим рецептом грудинка завжди виходить соковитою!

Укласти м’ясо в термостійку форму. Можна вниз додати кружки молодої картоплі, як подушку. Налити кілька ложок води (не обов’язково, але я люблю з підливою все). Накрити фольгою і поставити в розігріту до 190 ° С духовку на 50 хвилин. Через 40 хвилин фольгу зняти, а на курку покласти шматочки твердого сиру.

Куряча гармошка. За цим рецептом грудинка завжди виходить соковитою!

Виходить красиве, соковите і дуже ароматне м’ясо. Зовсім не сухе, хоч і грудка.

Куряча гармошка. За цим рецептом грудинка завжди виходить соковитою!

Кмин надає цікаву нотку. Смачно і в гарячому, і в холодному вигляді. Можна зробити з нього бутерброди і взяти з собою на природу на пікнік.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: