Куряча печінка по-королівський – смачна закуска

З курячої печінки можна приготувати безліч різноманітних страв, одна з них – печінка по-королівський. Така закуска, трохи нагадує печінкову запіканку з цибулею і морквою, стане справжнім фаворитом святкового застілля. Ніжна і соковита печінка заполонить серце будь-якого гурмана.

Необхідні продукти:

  • Куряча печінка – 600 г.
  • Манка – 0,5 ст.
  • Сухарі – 1 ст. л.
  • Молоко – 100 мл.
  • Морква – 5 шт.
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком.
  • Цибуля – 5 шт.
  • Соняшникова олія – для смаження.

Покроковий процес приготування:

1. Курячу печінку помийте, видаліть пліву і зайвий жир (якщо такі є), складіть в блендер і перемеліть.

2. До перемеленої курячої печінки додайте сухарі і манку, потім збийте ще раз в блендері.

3. Отриману масу вилийте в глибоку миску, додайте молоко, ретельно розмішайте. Посоліть і поперчіть за смаком, після чого ще раз перемішайте.

4. Миску накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 20 хвилин. За цей час манка повинна набрякнути, а сама печінкова маса – загуснути.

Куряча печінка по-королівський - смачна закуска

5. Поки набухає манка, приготуйте начинку: цибулю наріжте тонкими четвертинками, морквину – натріть на грубій терці.

6. На розігріту сковороду з олією викладіть подрібнену цибулю і злегка обсмажте.

7. Через кілька хвилин – натерту моркву. Тушкуйте овочі на повільному вогні до готовності.

8. Готову моркву з цибулею трохи посоліть і поперчіть (на свій смак).

Куряча печінка по-королівський - смачна закуска

9. Форму для випікання повністю застеліть фольгою (бажано в кілька шарів).

10. Половину цибульний-морквяної начинки викладіть у форму, розподіливши її рівномірно по всій поверхні, потім щільно притисніть за допомогою ложки, формуючи невеликі бортики.

Куряча печінка по-королівський - смачна закуска

11. На начинку вилийте частину печінкової маси, рівномірно розподіливши її по поверхні лопаткою.

12. Потім знову викладіть шар цибульно-морквяної начинки.

13. Після чого вилийте печінкову масу. Печінку по-царськи поставте запікати в попередньо розігріту до 170 градусів духовку на 35 – 40 хвилин (час для запікання може знадобитися більше, все залежить від вашої духовки, а також від діаметра форми).

Куряча печінка по-королівський - смачна закуска

Для того, щоб печінковий пиріг не пригорів, зверху накрийте його фольгою.

Готову печінку залиште в духовці до повного охолодження. Коли вона буде повністю холодною, тоді дістаньте її з форми і викладіть на тарілку. При бажанні по краю (у вигляді обідка) прикрасьте дрібно нарізаною зеленню кропу або петрушки. Подавати цю страву найкраще холодною.

Куряча печінка по-королівський - смачна закуска

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: