Курячі ніжки з грибами в вершково-винному соусі: простий рецепт ароматної страви

Курячі ніжки з грибами в вершково-винному соусі – це дуже смачна, ароматна і ситна страва.

Готуються такі ніжки досить легко і швидко. В основному, на підготовку піде близько 15 хвилин, а всю іншу роботи зробить за вас духовка. За бажанням, замість ніжок можна взяти стегна, крила або навіть грудку (головне тоді – не перетримати її в духовці). Подавати такі ніжки можна з улюбленим гарніром (ідеально – з картопляним пюре або рисом) або просто з салатом зі свіжих овочів.

Інгредієнти

  • Курячі гомілки – 6 шт.
  • Печериці – 200 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Вино сухе біле – 100 мл
  • Вершки (15%) – 250-300 мл
  • Суміш спецій для курки – 1 ст.л.
  • Гірчиця готова – 1 ст.л.
  • Борошно – 2 ч.л. (з невеликою гіркою)
  • Рослинна олія – 2-3 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець гострий мелений – за смаком

Як приготувати курячі ніжки

Гомілки промиваємо і ретельно обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Перекладаємо їх в миску і додаємо до них суміш спецій для курки (якщо готової суміші немає, то можна обійтися тільки сіллю і перцем, або додати все те, що вам подобається). Якщо суміш спецій – без солі, тоді і її також додаємо. Ретельно масажуємо ніжки, щоб спеції рівномірно розподілилися по їх поверхні.

Сковороду розігріваємо з невеликою кількістю рослинної олії і на досить сильному вогні обсмажуємо ніжки з усіх боків до рум’яної скоринки. Обсмажуємо ніжки партіями, щоб під час смаження їм було просторо на сковороді, і вони не стикалися один з одним.
Поки курячі ніжки смажаться, печериці очищаємо від бруду (в ідеалі їх потрібно просто протерти вологою губкою) і нарізаємо на половинки-четвертинки або більш дрібні сегменти, в залежності від розміру грибів.

Обсмажені ніжки перекладаємо на тарілку і поки відкладаємо вбік, а в сковороду при потребі додаємо ложку рослинної олії і відправляємо в неї нарізані гриби. Злегка їх присолюємо і обсмажуємо на середньому вогні до легкої рум’яної скоринки.

Зубчики часнику очищаємо і подрібнюємо ножем, додаємо їх до вже обсмаженим шампіньйонів. Перемішуємо.

Вливаємо вино і на сильному вогні, постійно помішуючи, даємо йому практично повністю випаруватися. Завдяки вину, всі прижарки від курячих ніжок, які пристали до дна, благополучно відстануть.

Додаємо гірчицю (у мене – зернами, але використовувати саме таку зовсім не обов’язково) і борошно. Ретельно перемішуємо. Вливаємо вершки жирністю 15-20%.

Перемішуємо і доводимо соус до кипіння. Якщо раптом соус вийшов дуже густим, то його можна злегка розбавити водою або бульйоном. Пробуємо соус на смак, і якщо потрібно, злегка його приправляем сіллю і перцем (сильно не захоплюємося, адже ніжки вже солоні).

Тепер отриманий соус перекладаємо в форму для запікання (я цього не робила, так як у мене сковорода – зі знімною ручкою), а зверху вже щільненько викладаємо обсмажені курячі ніжки.

Відправляємо курячі ніжки з грибами в вершково-винному соусі в розігріту до 180 ° духовку і запікаємо їх близько 20-30 хвилин або більше (час залежить від розміру ніжок і від того, як довго ви їх обсмажували) до повної готовності ніжок. До речі, за бажанням, їх можна не запікати, а просто потушкувати під кришкою на плиті, буде також дуже смачно.

От і все! Наші курячі ніжки з грибами в вершково-винному соусі готові, і їх можна подавати до столу.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: