Курка тушкована в вершках з болгарським перцем

Найчастіше, коли розмова заходить про те, що приготувати на вечерю ми намагаємося приготувати яку-небудь ситну, але не важку для організму страву. І бажано, щоб все готувалося просто і не довго. Відмінним варіантом для вечері в будь-який день є курка тушкована в вершках з болгарським перцем.

Кожен, хто сам готує, добре знає про те, що м’ясо курки володіє особливим смаком, а приготувати його можна абсолютно з чим завгодно.

А коли до курки додаються вершки, вершкове масло, овочі і солодкий перець, то виходить дуже і дуже смачно! Повірте або перевірте! Приготуйте за моїм рецептом, який я публікую нижче. До речі, вечеря виходить дуже бюджетною.

Курку тушковану в вершках з болгарським перцем приготувати нескладно зовсім – страва готується відносно швидко і виходить ця страва дуже смачною.

Інгредієнти

  • Тушка курчати – близько 1 кг .;
  • Морква свіжа – 1 середній коренеплід;
  • Цибуля ріпчаста – 2 середні цибулини;
  • Солодкий перець свіжий – 5-7 шт – близько 400 грам;
  • Вершки жирні – 200 мл .;
  • Вершкове масло несолоне – 50 грам;
  • Паприка -1 столова ложка;
  • Лавровий лист – 1 шт .;
  • Олія – 50 мл .;
  • Сіль і перець чорний мелений – за смаком;

Покроковий процес приготування тушкованої курки

Курочку ріжемо на порційні шматки. Знімаємо зайву шкіру і жир.

У сковороду наливаємо трохи олії і ставимо сковорідку на плиту. Як тільки масло “задимиться”, викладаємо на сковороду шматочки курочки і смажимо по 5 хвилин з кожного боку.

Як тільки шматочки курки підсмажаться до золотистої скоринки, додаємо до них дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Смажимо курочку з цибулею практично до готовності.

Перець миємо і очищаємо його від насіння і серцевини. Ріжемо перець на великі квадрати і додаємо на сковороду з м’ясом курки і цибулею і обсмажуємо все разом хвилин 7.

Додаємо паприку, лавровий лист і все заливаємо вершками і тушкуємо хвилин 5-7. Зменшуємо вогонь.

Додаємо вершкове масло і все перемішуємо! Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на слабкому вогні хвилин 5. Вимикаємо вогонь і залишаємо сковороду на плиті, щоб вона трохи охолола.

Ця страва в принципі самодостатня і я жодного гарніру не подаю до неї, винятком тут може бути велика миска свіжого овочевого салату.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: