Ця страва сподобається всім любителям азіатської кухні. Курка в кисло-солодкому соусі виходить чудовою і буквально тане в роті. Подають зазвичай курку з гарніром з рису, поливши соусом. Виходить дуже смачно і апетитно!
Необхідні продукти
- 600 грам курячого філе
- 2 столові ложки солодкого рисового вина
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 1 яєчний білок
- чорний перець
- 100 грам крохмалю
- 1 чайна ложка розпушувача
Для соусу
- 3 зубчики часнику
- 15 грам імбиру
- 7 штук сушеного перцю «Чилі»
- 50 грам солодкого рисового вина
- 50 грам соєвого соусу
- 30 грам яблучного оцту
- 2 столові ложки цукру
- 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
- 50 мілілітрів води
Покроковий процес приготування курки в кисло солодкому соусі
Готуємо маринад для курки. У миску кладемо білок, додаємо соєвий соус, рисове вино, всипаємо чорний перець і добре перемішуємо.
Куряче філе промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Потім перекладаємо в миску з маринадом і перемішуємо. Ми залишаємо курку маринуватися на 30 хвилин.
Готуємо заготовку для соусу. В іншій мисці змішуємо крохмаль і розпушувач. Додаємо воду і перемішуємо. В отриману суміш вливаємо яблучний оцет, соєвий соус, вино і цукор. Знову все добре перемішуємо.
У сковороду наливаємо багато рослинної олії. Куряче філе обвалюємо в крохмалі і обсмажуємо в розпеченому маслі до готовності. Викладаємо його на тарілку, застелену паперовим рушником.
Готуємо соус. У сковороду наливаємо трохи олії і додаємо подрібнений часник. Нарізаємо очищений імбир на тоненькі брусочки і додаємо до імбиру. Потім кладемо сушений перець «Чілі» і вливаємо підготовлений соус. Все добре перемішуємо і варимо до тих пір, поки він не закипить.
У киплячий соус викладаємо обсмажені шматочки курки, добре перемішуємо і продовжуємо обсмажувати все разом 1-2 хвилини.
Готову курку перекладаємо на тарілку, за бажанням присипаємо кунжутом, і подаємо до столу.