Курка виходить дуже ніжною та соковитою, ароматною, а соус стане чудовим доповненням до будь-якого гарніру.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- курка, 2.5 кг;
- цибуля, 1шт;
- олія соняшникова, 3 ст.л;
- кип’яток;
- горіхи грецькі подрібнені, 7 ст.л;
- сіль, суміш перців, коріандр, уцхо сунелі.
Процес приготування
Тушку обробляють на частини, промиваємо, відрізаємо зайвий жир.
Обсмажуємо на сильному вогні всі шматочки до рум’яної скоринки.
Цибулю ріжемо кубиками і обсмажуємо до золотистості.
Викладаємо до цибулі шматочки курки, заливаємо кип’ятком, щоб вода покрила м’ясо і тушкуємо під кришкою на невеликому вогні близько 20 хвилин.
Доливаємо воду, солимо та перчимо, всипаємо спеції, горіхи.
Порада: подрібнені за допомогою блендера горіхи додавайте стільки, скільки потрібна частка густоти соусу. Пам’ятайте, що після остигання, соус стане густішим.
Тушим кілька хвилин і додаємо подрібнений часник і зелень. Ще кілька хвилин і страва готова.
Нічого складного немає, але виходить просто дивовижний смак та аромат, таку курочку я роблю до картоплі.