Про квас з бочки ходять легенди, багато хто пам’ятає його різкий аромат, приємний, освіжаючий смак з помірною солодкістю. Але приготувати його вдома виходить не у всіх. Зазвичай домашній квас кислуватий, але цей рецепт допоможе вам згадати справжній смак квасу. У домашніх умовах на цю процедуру потрібно 6 годин, тобто менше доби.
Необхідні продукти:
- вода – 5 л;
- цукор – 500 гр;
- дріжджі в гранульованому вигляді – 6 гр;
- цикорій – 40 гр;
- лимонна кислота – 1 ч л.
Покроковий процес приготування:
Розміщуємо в ємності воду, додаємо цукор.
Додаємо цикорій і ставимо на вогонь, при закипанні всипаємо лимонну кислоту.
Відразу виключаємо і залишаємо охолоджуватись.
Коли суміш охолоне, додаємо дріжджі і даємо настоятися близько 4 годин під марлевим укриттям.
Якщо хочете отримати більш різкий напій, залиште ємність в прохолоді на ніч.
Як тільки зверху з’являється пінка, можна поставити охолоджуватися і вживати.