Квашена хрустка капуста! Найпростіший рецепт

Квашена капуста є однією з найпопулярніших заготовок.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • капуста;
  • морква;
  • лавровий лист – 4 шт. на банку;
  • перець горошком – щіпка;
  • гвоздика – 4-6 шт. на банку.

Капусту шаткуємо, моркву тремо на грубій тертці. Змішуємо овочі, трохи приминаємо їх.

На дно кладемо пару штук лаврового листа, перець горошком і пару штук гвоздики. Банку заповнюємо до половини капустою, кладемо знову лавровий лист, 2 шт, перець і гвоздику, пару штук. Заповнюємо банки до верху капустою. Банки сильно не трамбуйте, капуста почне бродити і буде виштовхувати рідину з банки.

У трилітрову банку додаємо – 3 ст.л. солі і 2 ст.л. цукру. Заливаємо банки чистою, холодною водою.

За допомогою палички перемішайте трохи капусту в банці, щоб сіль і цукор почали розчинятися і опускатися вниз.

Просто накриваємо капроновими кришками банки і ставимо їх в піддон. Ставимо банки в тепле місце на 3 доби. Щодня пробивайте капусту, щоб виходило повітря і рідина добре насичувала капусту.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: