Квашені баклажани з капустяною начинкою: дивовижна заготовка

Квашені баклажани з капустяною начинкою – це дуже ароматна страва, здатна стати чудовою закускою на будь-якому столі.

Квашені овочі дуже корисні для нашого організму. А якщо це ще й смачно: тоді це світова закуска! Рецепт простий, тому приготувати цю страву легко і досить швидко! Обов’язково почастуєте друзів: а сусіди самі збіжаться на цей аромат – і точно будуть просити рецепт!

Склад продуктів

  • баклажани – 2 кілограми,
  • білокачанна капуста – половина качана,
  • часник – 10 зубчиків,
  • морква – 1-2 штуки (в залежності від розміру),
  • зелень селери,
  • гострий перець чилі – 2 штуки,
  • вода для розсолу – 1 літр,
  • сіль – 2 столових ложки.

Квашені баклажани: покроковий процес приготування

У баклажанів видаляємо хвостики і робимо збоку надріз: так звану кишеню, не прорізаючи до кінця.

Відварюємо баклажани в киплячій воді 8-10 хвилин. Головне – не переварити!

Готові баклажани викладаємо на лист, кладемо на них прес, залишаємо на 2 години.

Самі поки зробимо розсіл. У каструлю наливаємо воду, кладемо сіль і ставимо на вогонь. Розсіл повинен закипіти, а сіль повністю розчинитися. Потім вогонь вимикаємо, а розсіл повністю охолоджуємо.

Готуємо начинку для баклажанів. Моркву тремо соломкою, селеру нарізаємо, капусту тонко шаткуємо, гострий перець нарізаємо кільцями, давимо часник.

Все це в мисці перемішуємо, перетираємо і мнемо. Залишаємо в мисці настоятися.

Після того, як баклажани відлежатся під тиском, начиняємо щільно кишеньки нашою начинкою.

Укладаємо начинені баклажани в банку (не погано було б з широким горлом!). Спочатку кладемо великі, а потім ті, які дрібніші.

Шари баклажанів пересипаємо листочками селери.

Заповнену банку заливаємо розсолом, накриваємо кришкою і залишаємо на столі на кілька днів для бродіння. Після цього баклажани можна зберігати в холодному місці.

Відмінна закуска на всі випадки життя! Квашені баклажани з капустяної начинкою виходять пружні, капустка хрумтить – усі разом має неймовірний смак!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: