Квашені баклажани з капустяною начинкою – це дуже ароматна страва, здатна стати чудовою закускою на будь-якому столі.
Квашені овочі дуже корисні для нашого організму. А якщо це ще й смачно: тоді це світова закуска! Рецепт простий, тому приготувати цю страву легко і досить швидко! Обов’язково почастуєте друзів: а сусіди самі збіжаться на цей аромат – і точно будуть просити рецепт!
Склад продуктів
- баклажани – 2 кілограми,
- білокачанна капуста – половина качана,
- часник – 10 зубчиків,
- морква – 1-2 штуки (в залежності від розміру),
- зелень селери,
- гострий перець чилі – 2 штуки,
- вода для розсолу – 1 літр,
- сіль – 2 столових ложки.
Квашені баклажани: покроковий процес приготування
У баклажанів видаляємо хвостики і робимо збоку надріз: так звану кишеню, не прорізаючи до кінця.
Відварюємо баклажани в киплячій воді 8-10 хвилин. Головне – не переварити!
Готові баклажани викладаємо на лист, кладемо на них прес, залишаємо на 2 години.
Самі поки зробимо розсіл. У каструлю наливаємо воду, кладемо сіль і ставимо на вогонь. Розсіл повинен закипіти, а сіль повністю розчинитися. Потім вогонь вимикаємо, а розсіл повністю охолоджуємо.
Готуємо начинку для баклажанів. Моркву тремо соломкою, селеру нарізаємо, капусту тонко шаткуємо, гострий перець нарізаємо кільцями, давимо часник.
Все це в мисці перемішуємо, перетираємо і мнемо. Залишаємо в мисці настоятися.
Після того, як баклажани відлежатся під тиском, начиняємо щільно кишеньки нашою начинкою.
Укладаємо начинені баклажани в банку (не погано було б з широким горлом!). Спочатку кладемо великі, а потім ті, які дрібніші.
Шари баклажанів пересипаємо листочками селери.
Заповнену банку заливаємо розсолом, накриваємо кришкою і залишаємо на столі на кілька днів для бродіння. Після цього баклажани можна зберігати в холодному місці.
Відмінна закуска на всі випадки життя! Квашені баклажани з капустяної начинкою виходять пружні, капустка хрумтить – усі разом має неймовірний смак!