Квашені зелені помідори в 3-літровій банці

Квашені зелені помідори можуть бути дуже смачними – не гірше червоних стиглих маринованих помідорів. Зелені помідори в розсолі – одна з улюблених страв у багатьох людей.

Інгредієнти на 3-літрову банку:

  • близько 2 кг зелених помідорів;
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • маленький стручок гострого перцю;
  • чорний перець горошком – 10 шт .;
  • перець духмяний – 5 горошин;
  • гвоздика – 5 шт .;
  • лавровий лист – 5 шт .;
  • кріп (сухий або свіжий) – 1 ст. ложка насіння, або кілька парасольок, або одне велике стебло з парасолькою;
  • 1 корінь (або лист) хрону;
  • селера свіжа – 1-2 гілочки;
  • 1 ч. ложка насіння гірчиці;
  • 2 ст. ложки солі;
  • 1 ст. ложка цукру.

Як приготувати квашені зелені помідори в розсолі:

Перш за все – надзвичайно важлива річ: треба дуже добре вимити і простерилізувати банки.

Потім добре промийте помідори в проточній воді, дайте їм стекти, а тим часом вимийте кріп, селеру, листя, очистіть часник і корінь хрону.

Квашені зелені помідори в 3-літровій банці

На дно вимитих і стерилізованих банок покладіть листя селери, лавровий лист, нарізане на шматочки стебло кропу (або парасольку), запашний і чорний перець горошком, гвоздику, шматочок стручка гострого перцю.

Потім завантажте в банку помідори, перекладаючи смужками кореня хрону і шматочками часнику.

Завершіть все ще однією парасолькою кропу і листям (хрону, вишні, смородини – на вибір).

Квашені зелені помідори в 3-літровій банці

Приготуйте розсіл: закип’ятити воду (на 3-літрову банку піде близько 1,5 л води), а коли вона закипить, додайте 2 ложки великої солі і 1 ложку цукру, набираючи повноцінну столову ложку з гіркою (2/3 столової ложки цукру і 1 1/3 столової ложки солі на кожен літр води).

Всипте в воду чайну ложку насіння гірчиці, додайте лаврові листочки.

Розмішуйте кип’яток, поки сіль не розтане, кип’ятіть хвилину, а потім вилийте розсіл в банки з помідорами.

Квашені зелені помідори в 3-літровій банці

Залиште їх без кришки до наступного дня. Потім накрийте їх кришками і залиште в теплому місці на кілька днів.

Через деякий час ви побачите, що розсіл помутнів – значить, процес бродіння пішов. В цей час з банок може витікати рідина, так що краще ставити їх на тарілку.

Бродіння закінчиться десь через тиждень або днів 10 – в залежності від температури в приміщенні. Весь цей час банки краще тримати на кухні (але не на вікні, щоб на них не потрапляло сонячне світло).

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: