Ледачі голубці з пшеничного крупою: соковитіші і ніжніші

Рецептів цієї страви існує безліч: кожна господиня має свій, улюблений.

Я ж хочу поділитися ще одним, який обожнюють в моїй родині: ліниві голубці з пшеничного крупою. Трохи несподівано, правда? Але повірте (і обов’язково перевірте) – неймовірно смачно і апетитно. Завдяки пшеничного крупі, голубці виходять соковитіші і м’якші, ніж в класичному варіанті (з рисом). До того ж, готувати їх можна і в духовці, і в мультиварці, і на сковороді: вибирайте найбільш зручний для себе спосіб. Зробіть голубці на вечерю: і часу витратите мінімум, і сім’ю порадуєте.

Необхідні інгредієнти

  • 500 грам будь-якого фаршу;
  • 200 грам свіжої капусти;
  • 50 грам пшеничної крупи;
  • одна головка ріпчастої цибулі;
  • одне куряче яйце;
  • половина чайної ложки солі;
  • чорний мелений перець і солодка паприка – за смаком.

Заливка

  • 200 грам густої сметани;
  • дві столові ложки томатної пасти;
  • три зубчики часнику;
  • 200 мілілітрів води;
  • третина чайної ложки солі;
  • чорний мелений перець – за смаком.

Як приготувати ліниві голубці з пшеничного крупою

Пшеничну крупу кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо до напівготовності. Я для зручності беру крупу в пакеті: знаєте, такі пакетики для швидкого варіння – 15-20 хвилин і готово.

За цей час можна підготувати решту продуктів. Білокачанну капусту шаткуємо тонко і дрібно: чим дрібніше, тим краще. Перекладаємо її в миску, додаємо третину чайної ложки солі і добре мнемо руками.

Порада. Якщо капуста дуже жорстка, то її краще залити кип’ятком, залишити на деякий час, а потім воду злити і віджати.

У миску з капустою викладаємо будь м’ясний фарш, додаємо подрібнену цибулину (я перебила її в блендері).

Відправляємо туди ж остиглу пшеничну крупу, куряче яйце, сіль і спеції. Все добре перемішуємо до однорідного стану.

Формуємо голубці, у вигляді довгих котлеток, перекладаємо їх у форму, змащену олією. Намагайтеся розташовувати на невеликій відстані один від одного.

Тепер зробимо соус: в миску викладаємо густу жирну сметану, додаємо в неї томатну пасту і пропущені через прес зубчики часнику.

Перчимо до смаку, вливаємо гарячу воду, солимо і перемішуємо.

Отриманим соусом заливаємо наші ліниві голубці в формі, закриваємо їх фольгою і відправляємо в духовку.

Запікаємо страву при температурі 200 градусів: 30 хвилин з фольгою і 20 хвилин без фольги.

Порада. Можна скористатися і мультиваркою: спочатку 30 хвилин на режимі «Тушкування», а потім 20 хвилин на режимі «Випічка». Або потушкувати на сковороді, на маленькому вогні, протягом 20-30 хвилин (до готовності).

Ледачі голубці з пшеничного крупою подаємо на стіл прямо з духовки: або як самостійну страву, або доповнивши їх улюбленим гарніром.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: