Легкий десерт за 5 хвилин – без желатину

Візьміть цей рецепт на озброєння і на його основі експериментуйте з продуктами: кожен раз у вас буде абсолютно новий і незвичайний десерт.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • крохмаль будь-який – 60 г;
  • молоко –  500 мл;
  • цукор – 50 г;
  • ванілін – щіпка;
  • кокосова стружка;
  • варення або джем –  1-2 ст.л.

Цукор ви можете брати на свій смак, також, як і будь-яку начинку. Змішуємо цукор і крохмаль з молоком, за бажанням додаємо ванілін і сіль.

Ставимо масу на вогонь і варимо, безперервно перемішуючи на слабкому вогні. Коли на масі почнуть з’являтися бульбашки, варимо півхвилини і прибираємо з вогню. Маса повинна бути густою і щільною.

Як ми вже сказали, начинку беріть будь-яку. Наприклад, заморожені або свіжі ягоди, шматочки фруктів, персиків або абрикосів.

Ємність або форму для запікання, застеляємо плівкою або пергаментом. У молочну масу додаємо ягоди, все перемішуємо. Якщо ви любите однорідність, змішуйте ретельніше, якщо любите окремі смаки – тоді злегка, просто перемішайте.

Виливаємо масу в форму, накриваємо плівкою і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім ставимо десерт в холодильник, щоб він добре застигло.

Виймаємо десерт з форми і розрізаємо на шматочки, кожен обвалюють в кокосовій стружці або шоколадній крихті, подрібнених горіхах і т.д.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: