Ліниві пиріжки з цибулею та яйцем на кефірі. Секрет соковитої начинки

Домашні пиріжки завжди виграватимуть покупним за смаковими якостями та кількістю начинки всередині. Розкажемо, як приготувати пиріжки з хрусткою скоринкою. Рецепт елементарний, готується досить швидко. Потрібно лише трохи постаратися, щоб насолоджуватися смачними пиріжками.

Необхідні продукти:

  • яйця курячі – 7 шт.;
  • соняшникова олія – 240 мл.;
  • сіль – 1 ⅓ ч. л.;
  • сухі дріжджі – 8 г;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • борошно – 450 г;
  • кислого молока – 300 мл;
  • цибуля зелена – 250 г;
  • вершкове масло – 50 г.

Покроковий процес приготування:

Заздалегідь відварюємо круто 6 яєць, одне залишаємо для тіста.

Сире яйце розбиваємо в глибоку миску, висипаємо третину чайної ложки солі, цукор. Виливаємо 40 мл соняшникової олії та кисле молоко.

Перемішуємо інгредієнти, після чого ділимо на дві частини борошно. Поступово просіюємо в яєчну суміш борошняний виріб.

Після того, як просіяли першу частину борошна, висипаємо сухі дріжджі та змішуємо продукти. Продовжуємо підсипати борошняний виріб.

Формуємо із отриманої маси тісто вручну. Щоб воно не прилипало до рук, змастіть їх олією.

Після декількох хвилин вимішування тіста, прибираємо його у тепле місце на годину.

Поки що займемося начинкою. Дрібно нарізаємо зелену цибулю, перекладаємо в миску та солимо. Цибулю необхідно потовкти, щоб вона дала сік.

Дрібно натираємо на великій тертці яйця. Вершкове масло заздалегідь розтоплюємо, додаємо до суміші з яєць та цибулі, перемішуємо.

Тісто можна трохи вимісити, коли дістаєте із миски. З великої грудки робимо колобки середнього розміру, по 70-80 грам.

Кожен колобок руками розминаємо в коржик, діаметром приблизно 10-15 см. Викладаємо в середину столову ложку начинки і з’єднуємо кінці, створюючи пиріжок.

Кладемо пиріжки настоятися швом униз. Поки що розігріваємо на середньому вогні у сковороді 200 мл олії.

Викладаємо їх в розпечену олію, обсмажуємо на помірному вогні протягом хвилини з одного боку, з іншого – 2-3 хвилини.

Ліниві пиріжки з цибулею та яйцем на кефірі. Секрет соковитої начинки

Так ми отримуємо смачні та соковиті пиріжки з яєчною начинкою. Їх можна не лише смажити, а й випікати у духовці.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: