Ліниві вареники – крутіші за звичайні. Готую тепер тільки так

Ліниві вареники, які зовсім не потрібно ліпити і витрачати на це багато часу – це просто і смачно. Без ліплення, без розкатування. Виходять дуже ніжні. Замість вишні можна використовувати абсолютно будь-яку ягоду.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сир домашній – 360 г;
  • вишня свіжа або консервована – 200 г;
  • манна крупа – 120 г;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль – щіпка;
  • цукор – 2 ст.л;
  • ванілін – 1 г за бажанням.

Якщо у вас консервована або заморожена вишня, видаляємо зайву рідину – викладаємо ягоди на сито і нехай стікають. Свіжу вишню промиваємо, видаляємо кісточки і також викладаємо на сито. Ягоди з варення додатково посипати цукром не потрібно.

Сир з’єднуємо з сіллю і цукром, ваніліном і яйцем. Масу добре перемішуємо, всипаємо манну крупу і залишаємо на 10 хвилин, щоб маса добре набухла.

Робочу поверхню присипаємо борошном і викладаємо тісто – воно трохи липке, це нормально.

Скачуємо з тіста ковбаску і розкатуємо її в пласт. Ділимо шпажкою на рівні сегменти, не розрізаючи тісто. В середину кожного викладаємо вишеньку і посипаємо трохи цукром. Коли викладете на всі сегменти, накриваємо тістом і защипаємо краї, розрізаємо ножем так, щоб в кожному шматочку була ягідка.

Варимо в трохи підсоленій воді і подаємо зі сметаною або йогуртом за смаком. Якщо ви зовсім солодкоїжка – тоді збийте сметану з цукровою пудрою і подавайте ліниві вареники з таким кремом.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: