Лінивий гарбузовий чізкейк: без цукру, борошна і масла!

Видів чизкейка дуже багато і ми пропонуємо вам рецепт одного смачного і корисного десерту. У цій запіканці немає ні цукру, ні муки, тому вона відмінно підходить всім тим, хто віддає перевагу корисній їжі.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • гарбуз – 500 г;
  • мед – 2 ст.л;
  • яйця – 3 шт;
  • сир – 250 г;
  • сметана – 50 г;
  • манна крупа – 70 г;
  • крохмаль – 1 ст.л.

Гарбузовий чізкейк: покроковий процес приготування

Гарбуз очищаємо від шкірки, ріжемо кубиками і відварюємо на повільному вогні 15 хвилин. Щоб його смак був яскравіший, воду трохи посоліть. Коли закінчите варити, залиште овоч в каструлі на 10 хвилин – гарбуз дійде до потрібної м’якості.

Сир змішуємо з манною крупою, жовтками, медом і сметаною, все вимішуємо до однорідної консистенції.

Шматочки гарбуза подрібнюємо блендером і домішуємо його до сирної маси.

Білки збиваємо в стійку піну і за допомогою лопатки, перемішуємо їх з сиром.

Форму для запікання застеляємо пергаментом, виливаємо гарбузову масу.

Духовку розігріваємо до 170 градусів і запікаємо на водяній бані 45 – 60 хвилин.

Після того як запіканка охолоне до кімнатної температури, поставте її остуджувати в холодильник, щоб сирний шар добре схопився.

Викладаємо сирний шар і зверху все поливаємо медом – за бажанням. Ставимо в холодильник на 30 хвилин і розрізаємо вологим ножем, щоб десерт не розпадався.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: