А Ви любите оселедець? Я зізнаюся, що не можу їсти її щодня, але ось інколи із задоволенням її їм.
Так, оселедець, гарного засолу, добрий і просто сам по собі, з цибулькою і маслом. Але сьогодні я хочу показати вам такий літній варіант салату з оселедцем.
Необхідні складові
- Філе оселедця малосольного – 200 грам;
- Яйце – 3 шт .;
- Цибуля червона салатна – 1 невелика цибулина;
- Оливкова олія – 3 столові ложки;
- Гірчиця – 1,5 чайної ложки;
- Оцет – 1 чайна ложка;
- Листя свіжого салату – 1 пучок;
- Сіль і перець за смаком.
Покроковий процес приготування салату з оселедцем
Яйця відварюємо “круто” і ріжемо довільними великими шматками, можна нарізати на четвертинки.
Філе оселедця нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю нарізаємо півкільцями і маринуємо 5-10 хвилин в рослинній олії, з цукром і оцтом.
Розриваємо руками листя зеленого свіжого салату і викладаємо їх на широку тарілку.
На листя салату викладаємо шматочки оселедця, яйця і мариновану цибулю.
Готуємо соус з гірчиці, оливкового масла і оцту.
Поливаємо соусом салат безпосередньо перед подачею. Солимо і перчимо до смаку.