Лимонний чізкейк: простий і вишуканий десерт на всі випадки

Знаєте, який простір фантазії створює навколо себе чізкейк? Цей ніжний, що тане в роті пиріг, до якого завжди можна додати масу різноманітних соусів і топінгів … Це – просто безмежні можливості експериментів з текстурами, кислотою і солодкістю інгредієнтів, їх обсягами і пропорціями !!!! Так – все це чізкейк. Я вже писав якось про яблучний чізкейк, а сьогодні я поділюся рецептом лимонного сирного пирога.

Приблизно на 8 порцій чизкейка вам знадобиться:

  • 120 грамів печива
  • 60 грамів вершкового масла
  • 250 грамів сиру рікотти
  • 200 грамів знежиреного сиру
  • 125 грамів сиру маскрапоне
  • 4 яйця
  • по 70 грам цукру і меду
  • цедра і сік одного лимона або лайма

Як приготувати чізкейк?

Печиво покришити подрібніше руками і разом з маслом перемолоти в міксері до однорідної маси. Викласти цю масу на пергаментний папір у формі і випікати 10 хвилин

В цей час в міксер покласти знежирений сир, маскарпоне, рикотту, цукор і мед

Збивати на низькій швидкості. Як тільки маса стане однорідною, через верхній отвір в кришці міксера по одному додайте 4 яйця.

Потім зніміть цедру з лайма, дрібно її подрібніть і додайте до сирної маси.

Вичавити сік з лимона або лайма і так само додати в міксер. Ще раз все це збити і викласти на вже спечений корж. На нижній рівень духовки поставити деко з водою, а на середній – форму з чізкейком (це потрібно для того, щоб чізкейк не вдався сухим). Випікати одну годину за температури 160 градусів. Прикрасьте як Вам подобається.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: