М’яке яблучне печиво: готується дуже просто і швидко

М’яке яблучне печиво готується всього з декількох інгредієнтів, дуже просто і швидко.

Весь процес, разом з випіканням, займе не більше 30 хвилин. Результат же сподобається і дорослим, і дітям: спробувавши ласощі один раз, зупинитися вже неможливо. За цим рецептом печиво виходить таким смачним, м’яким і ніжним, що важко від нього відірватися. Під час приготування у всьому будинку стоїть яблучний аромат: справжній запах літа, сонця і тепла. Випічка довго не черствіє і залишається м’якою кілька днів: якщо, звичайно, раніше не з’їдять.

Склад продуктів

  • 60 грам вершкового масла;
  • п’ять столових ложок цукрового піску;
  • 150 грам пшеничного борошна;
  • одне сире куряче яйце;
  • одна чайна ложка розпушувача;
  • чверть чайної ложки солі;
  • 300 грам (приблизно 2 штуки) солодких яблук.

М’яке яблучне печиво: склад продуктів

М’яке вершкове масло (його необхідно за годину дістати з холодильника або трохи розтопити в мікрохвильовій печі) викладаємо в миску, всипаємо туди ж цукровий пісок, розминаємо все лопаткою.

Вбиваємо туди ж сире куряче яйце, все ретельно розмішуємо до однорідності.

Додаємо просіяне борошно, розпушувач і трохи солі, замішуємо тісто. Воно повинно вийти трохи густіше, ніж на кекси.

Два солодких яблука середнього розміру очищаємо від шкірки і нарізаємо маленькими кубиками.

Відправляємо яблука в тісто і все добре перемішуємо.

Деко застеляємо пергаментним папером, змащуємо його олією або спеціальною антипригарною емульсією.

Руками, змоченими у воді, формуємо печиво: на одне печиво беремо неповну столову ложку тіста. Заготовки відразу викладаємо на деко, на деякій відстані один від одного: тісто під час випікання розтікається.

Відправляємо яблучне печиво в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15-17 хвилин.

Остигле печиво охолоджуємо, посипаємо цукровою пудрою (при бажанні).

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: