М’ясна запіканка з овочами «Овочева гірка»

Сьогодні будемо готувати м’ясну запіканку з великою кількістю овочів.

У цьому варіанті страву можна поставити навіть на святковий стіл. Смачну і ситну страву за цим рецептом готувати зовсім не складно. Поєднання м’яса з цвітною капустою дуже виграшне, смачніше просто не буває. Капуста виходить хрусткою, м’ясо – ніжним і соковитим.

Склад продуктів

  • 500 грам будь-якого м’ясного фаршу;
  • дві середні цибулини для фаршу + одна головка ріпчастої цибулі;
  • одна середня морква;
  • 1-2 солодких болгарських перці;
  • качан цвітної капусти (приблизно кілограм);
  • 2-3 столові ложки манної крупи;
  • твердий сир – до смаку;
  • зелень і часник – за смаком;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком;
  • трохи майонезу або сметани для скоринки зверху.

Покроковий процес приготування

Дві головки ріпчастої цибулі середнього розміру очищаємо від лушпиння, пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо будь-яким іншим зручним способом.

Подрібнену цибулю відправляємо в м’ясний фарш (у мене свинячий, але можна брати абсолютно будь-яке м’ясо). Солимо і перчимо до смаку, вимішуємо до однорідності.

Щоб фарш був більш густим і м’яким, додаємо манну крупу. Якщо кількості за рецептом замало, додайте ще.

Фарш накриваємо і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб набухла манка.

В цей час готуємо овочі. Одну головку ріпчастої цибулі дрібно нарізаємо.

Очищену моркву натираємо на грубій тертці.

Качан цвітної капусти розбираємо на суцвіття.

Два солодких болгарських перці (краще брати різнокольоровий) очищаємо від насіння і нарізаємо маленькими кубиками.

У сковороду з розігрітою рослинною олією викладаємо нарізану цибулю і обсмажуємо її пару хвилин до прозорості.

Потім в сковороду з цибулею відправляємо моркву і обсмажуємо все разом ще 3-4 хвилини.

Додаємо перець, обсмажуємо ще 2-3 хвилини. Вони повинні дійти до напівготовності.

Все солимо, додаємо улюблені спеції, перемішуємо і знімаємо з вогню.

У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння і викладаємо в неї суцвіття капусти.

Після закипання варимо капусту під кришкою 7-8 хвилин (до напівготовності). Виймаємо шумівкою на тарілку.

На великій тертці натираємо шматочок твердого сиру (у мене вагою 50 грам).

Фарш ділимо на невеликі шматочки. Кожен шматочок фаршу викладаємо між двома листами харчової плівки і формуємо з нього тонкий корж (я це роблю руками).

На дно форми для запікання викладаємо трохи обсмажених овочів, рівномірно розподіляємо їх.

Накриваємо розкатаним м’ясним млинцем. Знову обсмажені овочі, тертий сир, можна посипати часником. Накриваємо м’ясним млинцем.

Повторюємо всі прошарки до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Останнім повинен йти м’ясний фарш.

Надаємо страві форму гірки, викладаємо кольорову капусту, змащуємо все майонезом або сметаною, посипаємо сиром.

Відправляємо форму з запіканкою в духовку, розігріту до 220 градусів, приблизно на 40 хвилин.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: