М’ясо «тушковане». Будь-яке м’ясо, приготоване таким методом, виходить ніжним і тане в роті

Ви можете спробувати приготувати будь-яке м’ясо і воно завжди буде м’яким і соковитим. Я буду готувати реберця – вони виходять особливо дивовижним в такому соусі.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • свинячі реберця, 2 кг;
  • морква і цибуля по 2 шт;
  • часник, 6 зубчиків;
  • вино червоне сухе, 150 мл;
  • вода, 300 мл;
  • паста томатна, 1 ст.л;
  • помідори у власному соку, 400 г;
  • сіль, 1.5 ч.л;
  • лист лавровий, 2 шт;
  • перець, паприка, прованські трави;
  • мука.

М’ясо «тушковане»: процес приготування

Ріжемо кубиками цибулю і моркву, часник дрібно січемо.

Реберця ріжемо, промиваємо і просушуємо паперовими рушниками і обвалюємо у борошні.

Розігріваємо олію і обсмажуємо реберця з двох сторін до рум’яної скоринки. Вогонь повинен бути великим і час обсмажування – мінімальним.

Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, додаємо моркву, перемішуємо і тушкуємо 2 хвилини.

Тепер в овочі додаємо томатну пасту і тушкуємо ще 2 хвилини.

Вливаємо вино і воду, перемішуємо.

Додаємо помідори в соку, спеції на ваш смак, ароматні трави.

Кладемо часник і занурюємо в соус реберця.

Накриваємо форму кришкою і тушкуємо в духовці при 180 градусах близько 2.5 години.

Подаємо такі реберця з будь-якими гарнірами і салатами.

М'ясо «тушковане». Будь-яке м'ясо, приготоване таким методом, виходить ніжним і тане в роті

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: