М’ятний сироп: прозорий сироп з надзвичайним ароматом свіжої м’яти

М’ятний сироп – шалено смачна добавка до чаю. Можна використовувати в цікаві десерти, випічку. Робити дуже легко і просто з цілком доступних продуктів.

Необхідні продукти:

  • 300 (триста) гр – цукру
  • 200 (двісті) гр – м’яти
  • 100 (сто) мл – води
  • 2,5 ч. ложки – лимонної кислоти

Покроковий процес приготування:

М’ята ідеально підійде, якщо вона буде свіжозібраною. І краще брати ментолові сорти.

Стебла нам не потрібні. Тільки листя. Їх потрібно ретельно промити. Висушіть обов’язково. Складіть листя в каструлю.

Засипте в неї цукор. Можна брати очеретяний цукор або коричневий. Останні два дадуть карамельний смак нашому сиропу. Вибирайте самі за своїми уподобаннями.

Потім влийте воду. НЕ з крана, а бутильовану. Додайте лимонну кислоту.

Потім вогонь зробіть маленьким, і варіть три хвилини.

Потім сироп процідіть. Розлийте по банках і закрийте кришками. Дайте охолонути при кімнатній температурі і приберіть в прохолодне темне місце. Якщо вам важливий колір – додайте барвник зелений. М’ятний сироп готовий!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: