Маленькі пиріжки. Тісто за 20 хвилин, і з секретів картопляна начинка

В першу чергу я люблю їх за незвичайну форму. Тісто я використовую моє улюблене за цим рецептом, яке підходить в холодній воді і вже готове через 20 хвилин. І начинка у мене сьогодні багатьма улюблена картопляна, розповім, як зробити її ще смачнішою.

Необхідні продукти

Для тіста:

  • Вода тепла – 250мл.
  • Дріжджі сирі -33гр (або сухі 11гр)
  • Цукор – 2ст.л.
  • Сіль – 1 / 2ч.л.
  • Рослинна олія – 2ст.л.
  • Борошно – 400-420гр.

Для начинки:

  • Картопля – 5-6шт.
  • Сіль – 1ч.л.
  • Вершкове масло – 40-50гр.
  • Зелень – за смаком
  • Цибулина – 1шт.
  • Рослинна олія – 3 ст.л.

Покроковий рецепт приготування

Тісто готується дуже швидко, тому я спочатку ставлю варити картоплю в підсоленій воді 5-6 бульб.

Приступаємо до замісу тіста. У миску вливаємо 250 мл теплої води, додаємо 2 ст.л. цукру, 33 грама сирих дріжджів, якщо будите використовувати сухі потрібно 11 грам.

Маленькі пиріжки. Тісто за 20 хвилин, і з секретів картопляна начинка

Додаємо 2 ст.л. борошна із загальної норми борошна і перемішуємо до однорідності, залишимо на 10-15 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.

Як тільки з’явиться пінна шапочка приступаємо до замісу, вливаємо 2 ст.л. рослинної олії, кладемо сіль половину ч.л., перемішуємо і додаємо борошно.

Замішуємо тісто, борошна потрібно 400-420 грам. Тісто не повинно липнути до рук, якщо тільки злегка, але при цьому бути еластичним і м’яким. Тепер його потрібно добре вимішати, чим краще вимішати, тим вона швидше підніметься. Кладемо тісто в мішечок і зав’язуємо так, щоб там залишилося вільне місце.

Маленькі пиріжки. Тісто за 20 хвилин, і з секретів картопляна начинка

У миску наливаємо воду попередньо охолоджену в холодильнику або холодну воду з під крана і додаємо шматочки льоду.

Опускаємо тісто в воду і залишаємо на 20 хвилин. За цей час тісто має спливти і збільшиться в об’ємі.

За цей час приготуємо начинку. Велику цибулину нарізати кубиками, свіжу зелень, можна будь-яку, у мене сьогодні кріп дрібно порубати.

Обсмажуємо цибулю на невеликій кількості рослинної олії до прозорості. А тепер мій секрет, як цибуля буде готова, я додаю зелень до цибулі перемішую і відразу знімаю з вогню. Так зелень після теплової обробки віддасть більше смаку і аромату начинці, і начинка стане ще смачніше.

Готову картоплю перетворюємо в пюре. Додаємо вершкове масло невеликий шматочок приблизно 50 грам і цибулю з зеленню і перемішуємо. Начинка готова. Дамо їй трохи охолонути.

Маленькі пиріжки. Тісто за 20 хвилин, і з секретів картопляна начинка

Готове тісто кладемо на стіл і обвалюємо у борошні, розрізаємо на частини, так як у нас сьогодні маленькі пиріжки, ділимо тісто вагою не більше ніж 20 грам, за розміром як волоський горіх.

Маленькі пиріжки. Тісто за 20 хвилин, і з секретів картопляна начинка

Беремо одну заготовку тіста і розгортаємо качалкою невеликий коржик, кладемо начинку і защипуємо краї як у вареника або звичайного пиріжка, тепер закріплюємо краї як у пельмені. І злегка рукою придавлюємо пиріжок, щоб він злегка приплющився.

Маленькі пиріжки. Тісто за 20 хвилин, і з секретів картопляна начинка

Все теж саме робимо з іншими пиріжками.

На сковороду наливаємо рослинну олію і смажимо пиріжки обов’язково на невеликому вогні, щоб вони встигли приготуватися, до золотистого кольору, смажаться вони швидко, добре піднімаються під час випічки. Смачного!

Маленькі пиріжки. Тісто за 20 хвилин, і з секретів картопляна начинка

Мандаринка
Comments: 1
  1. Любов Василівна

    Чудові і дуже прості рецепти,а головне,що все робиться швидко. Цікавий пиріг з лаваша, а такі рогалики я в дитинстві пекла, а потім рецепт загубився. Дякую! Знайшовся! :cool:

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: