Ця кулінарна історія про закуску миттєвого приготування за мої рецептом і практично моментального вживання. Не прості, а з вигадкою! Крім самих огірків, знадобиться класичний засолювальний набір: парасольки кропу, листя смородини, вишні, хрону, неодмінно сіль. Головною ж фішкою тут будуть яблука. Саме вони додадуть огіркам цікаві фруктові нотки, кислинку, а також підвищать хрусткість.
Складові
- Огірки – 1 кг
- Яблука – 3-4 шт.
- Парасольки кропу – 1-2 шт.
- Листя смородини – 3 шт.
- Листя вишні – 3 шт.
- Листя хрону – 1 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Чорний перець (горошком) – 3-5 шт.
- Вода – 0,7-1 л
Як приготувати малосольні огірки з яблуками
Всю зелень, огірки і яблука ретельно вимийте. У огірків зріжте кінчики, яблука розріжте на 6 частин (серцевину витягайте).
На дно відповідної за розміром ємності викладіть половину всього листя і парасольок кропу. Зверху розкладіть огірки, перекласти їх з шматочками яблук, зверху вистелити решту зелені.
У воді розчиніть сіль, додайте горошини перцю, поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Гарячий розсіл влийте в ємність із заготівлею. Залиште при кімнатній температурі на добу.