Рецепт гарний тим, що не потрібно нічого варити і довго готувати. Найголовніше – стерилізуємо банки і вибираємо якісні, без псування продукти.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- помідори, 3 кг;
- часник, 1 стакан (150 г);
- гострий перець, 3 шт;
- сіль, 2.5 ст.л;
- цукор, 1 стакан;
- оцет 9%, 1 стакан.
Процес приготування
Помідори ріжемо часточками і залишаємо, щоб вони пустили сік.
Часник і гострий перець подрібнюємо за допомогою блендера або м’ясорубки.
Сік від помідорів виливаємо. Помідори подрібнюємо м’ясорубкою разом з шкіркою.
Змішуємо помідори з часником і гострим перцем, оцтом, сіллю і цукром.
Перемішуємо і залишаємо на 2 години при кімнатній температурі.
Розливаємо соус в стерилізовані банки, закручуємо кришками і ставимо на зберігання в холодильник або в холодний підвал, на балкон.
У соус ви можете додавати гострий перець і часник в будь-якій кількості, який робить соус таким гострим, як вам подобається.
Зберігати соус тільки в холодному місці, тому перш ніж його робити, подумайте чи є у вас місце зберігання.