Цікавий і дуже новорічний десерт.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- мандарини солодкі – 6 шт;
- йогурт несолодкий – 200 мл;
- шоколад білий – 150 г;
- вершки жирні – 120 мл;
- шоколад чорний для декору.
Шоколад ламаємо на шматочки і змішуємо з вершками, ставимо на водяну баню і топимо масу. Коли шоколад майже розчинився, знімаємо з бані і перемішуємо до повної однорідності.
Мандарини чистимо від шкірки і прибираємо білі прожилки, ділимо на часточки.
У шоколад додаємо йогурт і змішуємо.
У креманки укладаємо часточки мандарин, наливаємо крем, знову наливаємо крем, часточки і крем.
Десерт ставимо в холодильник на 30 – 60 хвилин, потім посипаємо його тертим чорним шоколадом.